Evde tatlı bir şölen yaratmak isteyenler için harika bir tarif: Hindistan cevizi ve ahududulu kek. Hem hafif hem de lezzetli bu kekin yapımı sandığınızdan çok daha kolay. İşte tarifin detayları...

Tatlı krizleriniz için mükemmel bir çözüm: Hindistan cevizi ve ahududulu kek. Bu özel tarifle, evinizde unutulmaz tatlar yaratabilirsiniz. İşte kekin hazırlanışı ve püf noktaları...

Şekerli ve hafif bir tatlı arayışındaysanız, Hindistan cevizi ve ahududulu kek tam size göre. Bu tarif, herkesi tatlı bir mutluluğa davet ediyor. İşte kekin adım adım hazırlanışı ve malzemeleri...

Malzeme Listesi

318 gr un
34 gr mısır unu
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
170 gr tereyağı
315 gr toz şeker
4 adet büyük boy yumurta
235 ml tam yağlı Hindistan cevizi suyu
120 gr tam yağlı ekşi krema
1 çay kaşığı Hindistan cevizi özü
1/2 çay kaşığı vanilya

Üzerindeki Sos İçin;

112 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
226 gr krem peynir
3/4 çay kaşığı Hindistan cevizi özü
420 gr pudra şekeri
130 gr rendelenmiş Hindistan ceviz
300 gr ahududu

Hazırlanışı

Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi

Fırını önceden 180 dereceye ayarlayın. 45x33 ebatlarında bir fırın tepsisini yağlayın ve un serpiştirin, fazla unları temizledikten sonra kenara ayırın.

Bir kasede un, mısır unu, kabartma tozu ve tuzu 20 saniye karıştırıp kenara ayırın.

Büyün bir kasede, el mikseri yardımı ile tereyağı ve şekeri rengi açılıp karışım kabarana kadar çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyerek karıştırmaya devam edin.

Orta boy bir kasede Hindistan cevizi sütü, ekşi krema, Hindistan cevizi özü ve vanilya özünü iyice homojenize olana kadar karıştırın.

Un karışımının 1/3'ünü yağ karışımına ekleyerek düşük hızda tamamen karışana kadar karıştırın. Aynı işlemi üç defa tekrar edin. Karışımı en başta yağladığınız tepsiye dökün ve bir spatula yardımı ile düzleştirin. 23-28 dakika arası pişirin. Tam olarak piştiğini anlamak için bir kürdanı kekin ortasına batırın, kürdanda kek parçası kalmıyorsa fırından alabilirsiniz. Soğumaya bırakın.

Üzerindeki sos için: Tereyağını iyice yumuşayana kadar mikser ile çırpın. Krem peyniri ekleyip yumuşayana kadar karıştırın. Hindistan cevizi özü ve pudra şekeri ekleyip açık renk ve pofuduk bir görünüm elde edene kadar 1-2 dakika boyunca karıştırın. Soğuyan kekin üzerine eşit bir şekilde dökün. Rendelenmiş Hindistan cevizi ve ahududuları ekleyin. Buzdolabına kaldırın. Servis etmeden önce 10-15 dakika dışarıda bekletin.

Editör: Haber Merkezi