Kadınbudu köfte, Trakya'nın en meşhur ve sevilen lezzetlerinden biri. Pirinç kullanılarak yapılan bu enfes köfte tarifi, oldukça doyurucu ve lezzetli oluyor. Hem geleneksel, hem de modern sofraların aranan lezzeti olan kadınbudu köfte, yaz aylarında karışık kızartmayla mükemmel bir uyum yakalıyor.

Trakya'nın köklü mutfak kültüründen çıkan, adeta bir lezzet harikası olan kadınbudu köfte, mis kokusu ve eşsiz tadıyla sofralarınızı şenlendirecek. Yaz aylarında karışık kızartma ile mükemmel bir uyum yakalayan bu doyurucu köfte tarifi, her yaştan gurme tarafından sevilerek tüketiliyor.

MALZEMELER

600 gr köftelik kıyma (az yağlı)
1 soğan
1 yumurta
1 kahve fincanı pirinç
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Panelemek için

Yarım çay bardağı galeta unu
Yarım çay bardağı buğday unu
1 yumurta

Kızartmak için

2~3 su bardağı ayçiçeği yağı

TARİF

Öncelikle kıymayı ikiye bölün ve yapışmaz yüzeyli bir tavaya kıymanın yarısını alıp 2-3 kaşık su ekleyin.
Orta ateşte kavurun. Kıymayı ocaktan almadan önce kıyılmış soğanı ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Harcı soğumaya bırakın.
Ardından pirinci yıkayıp süzün. Ve haşlanmak üzere tencerede kaynatın. Haşlanan pirinçleri bir kenara alarak soğumasını bekleyin. Kavrulmuş kıyma ve çiğ kıymayı bir kaba alın. Soğuyan pirinçlerin suyunu süzüp kıymalara ekleyin.
Yumurta, tuz ve baharatı da ilave edin. Harcı karışana kadar yoğurun ve ardından buzdolabında 2 saat bekletin.
Dinlenen harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp oval köfteler hazırlayın.
Un, çırpılmış yumurta ve galeta ununa bulayın.
Köfteleri ayçiçeği yağında kızartın.

Bu tarifle dışarıdan almanıza gerek kalmayacak: Çıtır çıtır Lahmacun tarifi Bu tarifle dışarıdan almanıza gerek kalmayacak: Çıtır çıtır Lahmacun tarifi

Kadınbudu köfte, Trakya'nın eşsiz lezzetlerinden biri olarak sofralarımıza konuk oluyor. Mis gibi kokusu ve doyurucu içeriğiyle her yaştan insanın severek tükettiği bu köfte, özellikle yaz aylarında karışık kızartmayla birlikte adeta bir lezzet şölenine dönüşüyor. Bu tarif ile siz de kendi evinizde bu lezzeti kolayca hazırlayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi