Ev yapımı bir lezzet şöleni sunmak isteyenler için Kıbrıs tatlısı, mükemmel bir seçenek. Adım adım tarifimizle, bu tatlıyı evinizde kolayca yapabilirsiniz.

Büyük Borcamda Kıbrıs Tatlısı Tarifi

3 su bardağı un
1 su bardağı irmik
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı portakal suyu veya su (isteğe bağlı)
Yarım çay kaşığı tuz

Şerbeti için:

3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon veya birkaç damla limon suyu
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)

Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet

Üzeri için:

İnce kıyılmış antep fıstığı veya ceviz içi (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Şeker eriyip şerbet kıvamına gelince limon dilimini veya limon suyunu ekleyin. Birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Soğumaya bırakın.

Hamuru için, unu, irmiği, toz şekeri, kabartma tozunu ve tuzu geniş bir karıştırma kabında karıştırın. Ortasını havuz gibi açın. Açtığınız çukura sıvı yağ, yoğurt ve isteğe bağlı olarak portakal suyunu ekleyin. Hamuru yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini streç film veya temiz bir bezle örtün ve yaklaşık 30 dakika dinlendirin.

Dinlenen hamuru, yağlanmış büyük bir borcam veya fırın tepsisine yayın. Üzerini düzeltip hafifçe bastırarak hamuru borcama yerleştirin. Hamurun üzerini bir bıçakla dilimleyin. Dilimlerin arasına birer ceviz içi veya antep fıstığı koyabilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Fırından çıkardığınız tatlıyı ılınmış olan şerbetin içine sıcak sıcak atın. Tatlı şerbete tamamen çekilene kadar bekletin. Şerbeti çeken tatlıyı soğuduktan sonra üzerine isteğe bağlı olarak ince kıyılmış antep fıstığı veya ceviz içi serperek servis yapın.

Editör: Haber Merkezi