Cennet Çorbası, ismi gibi eşsiz bir lezzete sahip. Bu özel tarifle, sofralarınıza cennetten bir parça getirebilirsiniz. Hem sağlıklı hem de doyurucu bu çorba, sevdiklerinize sunabileceğiniz mükemmel bir seçenek.

Ev yapımı çorba tarifleri arasında özel bir yere sahip olan Cennet Çorbası, mısır ununun verdiği eşsiz tat ve kıvam ile soğuk günlerinizi ısıtacak. İşte lezzetli ve sağlıklı Cennet Çorbası yapımının sırları.

Evinizde Kolayca Hazırlayabileceğiniz Cennet Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

Lezzetli ve doyurucu bir çorba tarifi arayanlar için Cennet Çorbası mükemmel bir seçenek! İşte bu eşsiz çorbanın hazırlanışı için ihtiyacınız olan malzemeler:

2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı mısır unu
1 tane orta boy patates
1 tane soğan
3 diş sarımsak veya 1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
6 su bardağı su
Tuz

Üzeri için:

Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif

2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım yemek kaşığı toz kırmızıbiber

Cennet Çorbası Nasıl Yapılır? Adım Adım Tarif

Tencereye sıvı yağ ve tereyağını alın ve eriyene kadar ısıtın. Ardından 3 yemek kaşığı mısır ununu ekleyip 3 dakika süresince kavurun.

Sebzeleri Ekleyin:

İrice doğranmış patates ve soğanı tencereye ekleyin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra tuz, karabiber ve et suyunu ekleyin. Ardından 6 su bardağı sıcak suyu ilave edin ve kaynamaya bırakın.

Pişirme:

Çorbayı 15-20 dakika kısık ateşte pişirin. Daha sonra blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin.

Son Dokunuş:Ayrı bir tavada tereyağını eritin ve toz kırmızıbiber ile kavurun. Bu karışımı çorbanın üzerine gezdirin. İsterseniz bu işlemi kaselere aldıktan sonra ya da tenceredeyken yapabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi