Lezzetli bir çiğköfte yapmak için dışarı çıkmaya gerek yok! Evde de dışarıdaki çiğköfteler kadar lezzetli ve yedikçe yediren bir çiğköfte yapabilirsiniz. İşte, herkesin beğenisini toplayacak çiğköfte tarifi.

Çiğköftenin lezzetini evde de yaşamak isteyenler için harika bir tarifimiz var! Pratik ve lezzetli bu çiğköfte tarifiyle, dışarıdaki lezzeti evinize taşıyabilirsiniz. Püf noktalarına dikkat ederek mükemmel bir çiğköfte hazırlamaya hazır olun.

Ev yapımı çiğköfte, lezzetiyle sizi ve sevdiklerinizi mest edecek. Bu tarifle, evde kolayca hazırlayabileceğiniz, lezzetli ve sağlıklı bir çiğköfte yapabilirsiniz. İşte, çiğköfte yapmanın tüm sırları ve detaylı tarifi.

MALZEMELER

Acı sos malzemeleri:

1 çay bardağı pul biber
1 çay bardağı isot
1 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi

Köfte malzemeleri:

Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi

Yarım demet maydanoz
5-6 dal taze soğan
4 yemek kaşığı domates salçası (200 gr)
2 yemek kaşığı biber salçası (100 gr)
1 kuru soğan (küçükse 2 tane)
3-4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı çiğ köftelik baharat
2 tatlı kaşığı kuru nane
Çay kaşığının ucuyla kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
6 çay bardağı ince köftelik bulgur
Tuz

TARİF

Önce isotu, pul biberi, zeytinyağını ve nar ekşisini bir kaseye alın. Üzerine yarım çay bardağı kadar soğuk su ekleyip karıştırın.
Taze soğanın yeşil kısımlarını ve maydanozu çok ince doğrayıp hazırlayın.
Kuru soğan ve sarımsağı çok ince doğrayın. Doğradığınız soğanı ve sarımsağı, salçaları, baharatları yoğurma kabına alın. Bir tarafına bulguru alın.
Önce bulgur hariç bütün malzemeleri yoğurup homojen bir karışım hazırlayın. Sonra azar azar bulgurdan alıp yoğurmaya başlayın. Arada buzlu su ekleyerek bulgurlar yumuşayana kadar yoğurun. Kıvama gelen köfteye kenarda bekleyen acı sosu ekleyip birkaç dakika daha yoğurun.
En son yeşillikleri ekleyin ve köftenin her tarafına gelmesi için karıştırın.

Evde çiğköfte yapmak hiç bu kadar kolay ve lezzetli olmamıştı! Bu detaylı tarif rehberiyle, çiğköfteyi evinizin rahatlığında hazırlayabilir, dışarıdaki çiğköfteler kadar lezzetli sonuçlar elde edebilirsiniz. Püf noktalarına dikkat ederek hazırlayacağınız bu çiğköfte, her yudumda sizi ve sevdiklerinizi mutlu edecek. Şimdi malzemelerinizi hazırlayın ve bu lezzetli yolculuğa başlayın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi