Geleneksel tatlılara modern bir dokunuş arayanlar için sütlü çikolatalı soğuk baklava, mutfakta yaratıcılığınızı konuşturmanız için mükemmel bir fırsat sunuyor. Bu tarif, her yudumda tatlı bir serinlik vaat ediyor.

Sütlü ve çikolatalı lezzetlerin mükemmel uyumuyla hazırlanan bu soğuk baklava tarifi, tatlı severlerin yeni favorisi olmaya aday.

Antep fıstığı ve çikolatanın eşsiz birlikteliğinin yanı sıra, sütlü şerbetiyle dikkat çeken bu soğuk baklava tarifi, hem göze hem damağa hitap ediyor. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, özel günlerinizde de misafirlerinize sunabileceğiniz şık bir seçenek.

Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi

Sütlü Çikolatalı Soğuk Baklava Tarifi

Malzemeler

470 gram baklavalık yufka (15 adet)
200 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı antep fıstığı
3 su bardağı süt
2,5 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nesquik veya kakao
100 gram rendelenmiş çikolata

Sütlü Çikolatalı Soğuk Baklava Nasıl Yapılır?

İlk olarak süt şerbetini hazırlayın. Bir tencereye toz şeker ve sütü koyup, şeker eriyinceye kadar ocakta ısıtın. Ardından kenara alıp soğumaya bırakın.
Tereyağını ve sıvı yağı eritin. Yağ erirken oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla alın.
Borcama birinci yufkayı ikiye katlayarak yerleştirin ve üzerine fırça ile tereyağından gezdirin.
İkinci yufkayı da koyup tekrar tereyağı gezdirin. Yufkalar yarısına gelince üzerine 1 su bardağı iri çekilmiş fıstığı yayın ve biraz yağ gezdirin.
Geri kalan yufkaları ikiye katlayarak ve aralarını yağlayarak borcamın içine yerleştirin.
En üst yufkayı serdikten sonra tereyağı sürmeyi unutmayın ve bıçakla kesin. Sonrasında kalan tereyağını her yerine gelecek şekilde sürün.
170 derece önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirin. Altının iyice kızarmasına dikkat edin. Eğer altı yeterince pişmediyse fırının altına sürerek daha fazla pişirin.
Pişen baklavayı 15-20 dakika kadar dinlendirin ve soğuk olan süt şerbetini yavaş yavaş 2-3 seferde üstüne dökün.
2-3 saat kadar dinlenmeye bırakın ve üzerine önce kakao eleyin, ardından rendelenmiş çikolatayı dökün.
Son olarak Antep fıstıklarıyla süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi