Hasanpaşa köftesi, lezzet arayan damaklar için ideal bir seçenek. Dana kıyma ve patates püresinin mükemmel uyumuyla, bu tarif her öğünde beğeni toplayacak.

Geleneksel Türk mutfağının gözde yemeklerinden Hasanpaşa köftesini evinizde yapmak artık çok kolay. Bu özel tarif ile adım adım lezzetli bir yemeğin sırlarını keşfedin.

Osmanlı saray mutfağının unutulmaz lezzetlerinden biri olan Hasanpaşa köftesi, şimdi evinizin mutfağında! Bu kolay ve doyurucu tarifle ailenize unutulmaz bir yemek sunun.

HASANPAŞA KÖFTE MALZEMELERİ

Köfteler için:

500 gram dana kıyma
4 dilim rendelenmiş bayat ekmek içi
1 adet orta boy rendelenmiş soğan
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz

İçi için:

4 adet orta boy patates
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sıvıyağ

Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif

Üzeri için:

3-4 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber

HASANPAŞA KÖFTE YAPILIŞI

Bütün malzemeyi derin bir kapta karıştırın ve köfte harcını hazırlayın. Harçtan avucunuzu dolduracak kadar parçalar koparın ve ortası boş kaseler hazırlayarak fırın tepsisine dizin.

Öte yandan patatesleri haşlayıp rendeleyin. Üzerine süt, sıvıyağ ve tuzu ilave edip karıştırarak püre hazırlayın. Püreyi bir sıkma torbası yardımı ile hazırladığınız köftelerin ortalarına sıkın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri kızarana dek pişirin. Fırından çıkarınca her köftenin üzerine fındık büyüklüğünde tereyağı koyup pulbiber serpin ve servis yapın.

Hasanpaşa köftesi, Türk mutfağının geleneksel lezzetlerini evinize taşımanın en güzel yollarından biri. Bu kolay ve lezzetli tarif ile hem günlük öğünlerinizi hem de özel akşam yemeklerinizi zenginleştirebilirsiniz. Afiyet olsun...

Editör: Haber Merkezi