Klasik tavuk yemeklerinden sıkıldıysanız, size harika bir alternatif: Tavuklu Fajita! Bu tarif, hem damak zevkinize hitap edecek hem de sofranıza renk katacak.

Akşam yemeğine ne pişirsem diye düşünenlere özel, ağız sulandıran bir tarifimiz var: Tavuklu Fajita! Bu tarifi denemek için mutfakta geçireceğiniz zamanı dört gözle bekleyeceksiniz.

Tavuklu yemeklerin en lezzetli haliyle tanışmaya hazır mısınız? Tavuklu fajita tarifimiz, hem basit malzemelerle hem de pratik adımlarla sizi mükemmel bir lezzet yolculuğuna çıkaracak.

TAVUKLU FAJİTA TARİFİ

MALZEMELER

Tavuk marinesi için:

500 gram kemiksiz derisiz tavuk ızgara eti
2 yemek kaşığı soya sosu
3-4 diş ince dövülmüş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Kırmızı toz biber
Karabiber
Kimyon
Tuz

Sebzeler için:

2 orta boy kuru soğan
3-4 adet yeşil biber
2 adet kırmızı etli biber
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif

TARİF

Tavuğumuzu ve sebzelerimizi jülyen şeklinde doğrayalım. Yani uzunlamasına.
Doğradığımız tavuğumuza marine için belirtilen tüm malzemeleri katıp karıştıralım ve Birkaç saat dolapta dinlendirelim. Zamanınız yoksa hemen de pişirebilirsiniz.
Sebzeler içinde yine zeytinyağı, tuz ve karabiberi atıp karıştıralım.
Tavuklarımızı ve sebzelerimizi ayrı ayrı pişiriyoruz.
2 tane ayrı pişirme teflon tavasını ocağımıza koyalım. Ocağımızı yakalım.
Isınan tavalardan birine tavuklarımızı diğer ısınan tavaya sebzelerimizi koyalım ve güzelce pişirelim.
Sebzeleri çok karıştırmayalım ki ezilmein. Hafif hafif spatula ile çevirelim.
Pişen tavukları ve sebzeleri aynı tavaya alıp 1-2 dk da beraber çeviriyoruz ve ocağımızı kapatıyoruz.

İşte bu kadar! Umarız bu nefis tavuklu fajita tarifi, mutfakta geçirdiğiniz zamanı daha keyifli hale getirir ve sofralarınızda yeni lezzetler yaratmanıza yardımcı olur. Deneyen herkesin bayılacağı bu tarif, aileniz ve misafirleriniz için de unutulmaz bir akşam yemeği vaat ediyor. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi