Sütsüz ve lezzetli bir börek mi arıyorsunuz? Evde yapabileceğiniz bu Sütsüz Su Böreği tarifi, tüm beklentilerinizi karşılayacak.

Ev yapımı Sütsüz Su Böreği ile sofralarınıza lezzet katın. Bu basit tarif, herkesin bayılacağı enfes börekler yapmanızı sağlayacak.

Sütsüz Su Böreği, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Bu tarif ile evde kendi su böreğinizi yapmak çok kolay.

Bu kek tarifiyle ustalar bile şaşkına dönecek: Soda ile Kabarması durmayan kek tarifi Bu kek tarifiyle ustalar bile şaşkına dönecek: Soda ile Kabarması durmayan kek tarifi

SU BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

6 yumurta
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
Alabildiğince un

İçi için

Yarım yağlı ya da az yağlı beyaz peynir
Yarım kilo tereyağı
Maydanoz

YAPILIŞI

Yumurtaları derin kaba kırın ve üzerine su ekleyip karıştırın. Sonrasında tuzu ve unu ekleyerek ele yapışmayan bir hamur kıvamı elde edin.
Bu hamurlardan toplam 12 adet orta büyüklükte bezeler çıkarın. Bezeleri bir tepsiye yerleştirip üzerini nemli bir bezle örtün ve yarım saat dinlendirin.
Küçük parçalara ayırdığınız peynirlerin üzerine kıyılmış maydanozları atın ve karıştırın. O sırada yağı da bir tavada eritin. Yağ ve peynir harcı bir kenarda kalsın.
Dinlenmiş olan bezeleri biraz un yardımıyla açın. O sırada su dolu bir tencerenin içerisine tuz atın ve su kaynasın.
Açtığınız bezeleri suyun içerisine serer gibi dikkatlice atın. Yufkaların birbirine yapışmamasına özen gösterin, gerektiğinde üzerine az miktarda su atabilirsiniz.
Yufkalar bir miktar haşlandıktan sonra soğuk su dolu kabın içerisine yufkaları alın ki dağılmasın.
O sırada yağlamış olduğunuz tepsiye bu yufkaları buruşuk bir şekilde yerleştirin. 4 adet yufkayı yerleştirdikten sonra peynirli harcı tüm tepsiye yayın. Sonrasında geri kalan yufkaları da yerleştirin.
En üst kısmı da tereyağı ile yağlayın. Fırına yerleştirmeden önce böreği dilimleyin.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Sütsüz Su Böreği tarifi, hem kolay hem de lezzetli bir alternatif sunarak, evde börek yapmanın ne kadar keyifli ve pratik olabileceğini gösteriyor. Yumurta, su, un ve peynirle hazırlanan bu enfes tarif, Türk mutfağının vazgeçilmez tatları arasında yer alıyor. Bu tarifle, su böreğinin eşsiz lezzetini evinizde rahatlıkla deneyimleyebilir, ailenize ve sevdiklerinize unutulmaz lezzetler sunabilirsiniz. Özel günlerde ya da günlük öğünlerde, bu sütsüz su böreği tarifi sofralarınızın yıldızı olacak.

Editör: Haber Merkezi