Eğer kahvaltılarda farklı ve lezzetli bir şeyler arıyorsanız, çıtır çıtır sodalı böreğimiz tam da aradığınız tarif olabilir. Hem pratik hem de lezzetli bu böreği yapmak çok kolay!

Kahvaltılık tarifler arasında yeni bir yıldız doğuyor: Sodalı börek. Çıtır çıtır yapısıyla herkesin beğenisini kazanan bu börek, sabahlarınızı şenlendirecek.

Sabah kahvaltısında aileye ve sevdiklerinize sunabileceğiniz, pratik ve lezzetli bir tarif arıyorsanız, sodalı börek yapımı tam size göre. Bu tarif ile kahvaltılar daha bir çıtır hale gelecek.

MALZEMELER

2 adet yufka
1/2 su bardağı tereyağı (eritilmiş)
450 gram lor peyniri
1/2 demet maydanoz
1,5 su bardağı soda
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı susam
1 tatlı kaşığı çörek otu

Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif

TARİF

Yufkayı tezgaha serin. Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin ve diğer yufkayı da üzerine serip aynı şekilde eritilmiş tereyağını üzerine yayın.
İki kat yağlanmış yufkaları 12 eşit üçgen parçaya bölün.
Her bir üçgenin geniş kısmına lor peynirli, maydanozlu harçtan ekleyin ve kenarlardan katlayıp, rulo börek şeklinde katlayın.
Soda dolu kabın içerisine tüm börekleri ekleyin ve 10 dakika dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz börekleri soda banyosundan çıkarın ve hafif sıkıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpiştirin.
180 derece fırında 30 dakika pişirin.

Sodalı börek, pratikliği ve lezzetiyle kahvaltıların vazgeçilmezi haline gelecek bir tarif. İster klasik lor peyniri ve maydanozlu iç harcıyla ister damak zevkinize uygun çeşitli malzemelerle zenginleştirerek yapın, sonuç muhteşem bir tat. Kahvaltılarınızı çıtır çıtır bir keyfe dönüştürecek sodalı börek tarifi ile her sabahı özel bir anıya çevirebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi