Mayasız hamuruyla kolayca hazırlayacağınız ve tüm ailenin bayılacağı bu börek tarifi, mutfakta geçirdiğiniz zamanı keyfe dönüştürecek. Az malzemeyle nasıl leziz börekler yapabileceğinizi öğrenin.
Ekonomik malzemelerle 1 tepsi dolusu çıtır börek yapmaya ne dersiniz? Bu tarif, pratik oluşu ve muhteşem lezzetiyle favori hamur işlerinizden biri olacak. İşte, adım adım börek yapmanın sırları...
Malzemeler
Böreklerin hamurunu hazırlamak için;
1,5 su bardağı oda sıcaklığında su
1 adet oda sıcaklığında yumurta
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Börek hamurlarına sürmek için;
3 yemek kaşığı (150 gram) oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ya da margarin
Böreklerin iç harcı için;
100 gram ufalanmış böreklik beyaz peynir
Böreklerin üzerleri için;
1 adet yumurtanın çırpılmış sarısı
Tarifi
Börek hamurları, iç harcı yerleştirildikten sonra fırınlama sırasında açılmamaları için dikkatlice kapatılmalı ve birleşme yerleri aşağıya gelecek şekilde pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizilerek yerleştirilmelidir.
Hamurların üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüldükten sonra, jilet ya da ince keskin bir bıçak yardımıyla atacağınız çizikler, hem kolay kabarmasını sağlayacak hem de şık bir görünüm kazandıracaktır.
Hazırlanan börek hamurları, önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızarana kadar kontrollü olarak pişirilmelidir.
Bu kolay ve ekonomik börek tarifi ile mutfakta geçireceğiniz zamanı daha verimli ve lezzetli hale getirebilirsiniz. Az malzeme ile maksimum tatmin sağlayan bu tarif, herkesin beğenisini toplayacak ve sofralarınıza yeni bir tat katacak. Pratik yapılışıyla, acemi şeflerin bile ustalıkla hazırlayabileceği bu börekler, misafirlerinizden tam not alacak. Afiyet olsun!