Bu tarifle dışarıdan almanıza gerek kalmayacak: Çıtır çıtır Lahmacun tarifi Bu tarifle dışarıdan almanıza gerek kalmayacak: Çıtır çıtır Lahmacun tarifi

Ispanaklı börek yapmanın tüm inceliklerini sizin için bir araya getirdik. Bu tarifle, el açması lezzetini evinizde kolayca yakalayacaksınız.

Bir börek bu kadar lezzetli olabilir mi? Evet, el açması ıspanaklı börek tarifimizle mutfağınızda yeni bir sayfa açın.

El açması böreklerin sırrını keşfetmeye hazır mısınız? Ispanaklı börek yapımının püf noktalarını sizin için paylaşıyoruz.

Ispanaklı Börek Tarifi

Malzemeler

4 adet yufka

Sosu için;

1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe maden suyu
Yarım su bardağı un
1 yemek kaşığı sirke

İç harcı için;

600 gram ıspanak
2 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı zeytinyağ

Ispanaklı Börek Tarifi

İç harcı için tavaya soğanları alıp kavuralım.
Üzerine doğranmış ıspanakları tuzu ve biberini atıp soteleyelim.
Soğuması için kenara atalım.
Böreğin sosu için verilen malzemeleri çırpalım.
Bir adet yufkayı tezgaha serip her yerine sostan sürelim.
Üzerine bir yufka daha serip sostan sürelim.
Yufkayı önce ortadan  sonra enlemesine ikiye bölelim.
Üçgenlerin kenar kısmına iç harcından koyup rulo şeklinde saralım.
Ruloyu iç kısma doğru katlayıp tepsiye dizelim.
Üzerlerine en son kalan sostan sürelim.
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirelim. Verdiğim ölçülerden 8 adet börek elde edebilirsiniz. Ben biraz daha fazla olarak yapmıştım.

Bu enfes el açması ıspanaklı börek tarifiyle, evde usta işi börekler yapabilirsiniz. Misafirlerinizi ve ailenizi bu lezzetli börekle şımartın. Her adımı kolaylıkla uygulayabileceğiniz bu tarifle, börek yapmak artık zor değil. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi