Börek severler, bu tarif tam size göre! Evde çıtır çıtır ve lezzetli kol böreği yapmanın tüm detaylarını adım adım anlattık. Hazır alınan böreklerden vazgeçip, kendi böreğinizi yapmaya hazır mısınız?

Ev yapımı kol böreği ile mutfakta harikalar yaratmaya ne dersiniz? Bu tarif, hem pratik hem de ağzınızda eriyen lezzetiyle, herkesin favorisi olacak. İşte size, adım adım kol böreği yapımı.

Kendi mutfağınızda börekçileri aratmayacak lezzetler yaratmanın sırrı bu tarifte gizli. Çıtır çıtır ve nefis kol böreği yapımı için ihtiyacınız olan her şeyi adım adım açıklıyoruz.

Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi

MALZEMELER

5 su bardağı un
2 tatlı kaşığı tuz
Yaklaşık 2,5 su bardağı su
Aralarına sürmek için:
100 gr eritilmiş tereyağı (ya da margarin)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
İç malzemesi:
4 adet haşlanmış patates
Yeteri kadar maydanoz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Yarım tatlı kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı
Çok az zeytinyağı
Susam, çörek otu

TARİF

Un, su ve tuzdan yumuşak bir hamur yoğurun.
Yoğrulan hamuru 6 bezeye ayırın ve pasta tabağı büyüklüğünde açın.
Tezgaha koyacağınız yeri tereyağı ve sıvı yağ karışımını sürüp açtığınız bezeyi üzerine koyun.

Diğer bezeleri de pasta tabağı büyüklüğünde açıp her katına bol tereyağı ve sıvı yağ karışımını sürün.
En son konulan bezeyi de yağlayıp 10 dk. bekleyin
. İç malzemesi için haşlamış olduğunuz patatesleri soyup çatal yardımıyla ezin.
İnce doğranmış maydanozu ve diğer malzemeleri katıp karıştırın.
Yağlayıp beklettiğiniz bezeleri teker teker elinizle açın. (Yağlı olduğu için oklava kullanmıyoruz)
Elinizle kenarlarına doğru yavaşça çekin hamuru. Açabildiğiniz kadar ince açmaya çalışın.

Açtığınız hamuru ister “D” şeklinde katlayıp iç malzemesini koyun, ister benim yaptığım gibi iç malzemesini ucuna koyup rulo yapın.
Resimde görüldüğü gibi şekil verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. (Şekil verme işlemini tepsinin ortasından başlayarak kendi etrafında sara, sara da yapabilirsiniz)
Üzerine yumurta sarısı ve zeytinyağı karışımını sürüp susam ,çörek otu serpin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dk. pişirin. 

İşte, evde kolayca yapabileceğiniz çıtır çıtır kol böreği tarifimiz. Bu adımları takip ederek siz de kendi mutfaklarınızda unutulmaz lezzetler yaratabilirsiniz. Hem pratik hem de ağız sulandıran bu börek, her çay saatinin ve toplantının yıldızı olacak. Tarifimizi deneyin, ev yapımı böreğin keyfini çıkarın ve sevdiklerinizle bu enfes lezzeti paylaşın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi