Kolay malzemelerle, herkesin yapabileceği bu kol böreği tarifi, mutfakta geçireceğiniz zamanı daha eğlenceli ve lezzetli hale getirecek. Adım adım yolunuzu kolaylaştıracak ipuçlarıyla başlayalım.

Misafirlerinize ya da aile yemeğinizde sunabileceğiniz, herkesin bayılacağı bir kol böreği yapmaya ne dersiniz? İşte karşınızda adımlarıyla kolay ve leziz bir tarif.

Börek yapımı hiç bu kadar zevkli ve kolay olmamıştı! Kol böreği, lezzeti ve pratikliği ile sofralarınızın yıldızı olmaya aday. Gelin, bu lezzet yolculuğuna birlikte çıkalım.

Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi

Kol Böreği tarifi

MALZEMELER

5 su bardağı un
2 tatlı kaşığı tuz
Yaklaşık 2,5 su bardağı su
Aralarına sürmek için:
100 gr eritilmiş tereyağı (ya da margarin)
3 yemek kaşığı sıvı yağ

İç malzemesi:

4 adet haşlanmış patates
Yeteri kadar maydanoz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Yarım tatlı kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı
Çok az zeytinyağı
Susam, çörek otu

TARİF

Un, su ve tuzdan yumuşak bir hamur yoğurun.
Yoğrulan hamuru 6 bezeye ayırın ve pasta tabağı büyüklüğünde açın.
Tezgaha koyacağınız yeri tereyağı ve sıvı yağ karışımını sürüp açtığınız bezeyi üzerine koyun.

Diğer bezeleri de pasta tabağı büyüklüğünde açıp her katına bol tereyağı ve sıvı yağ karışımını sürün.
En son konulan bezeyi de yağlayıp 10 dk. bekleyin
İç malzemesi için haşlamış olduğunuz patatesleri soyup çatal yardımıyla ezin.
İnce doğranmış maydanozu ve diğer malzemeleri katıp karıştırın.
Yağlayıp beklettiğiniz bezeleri teker teker elinizle açın. (Yağlı olduğu için oklava kullanmıyoruz)
Elinizle kenarlarına doğru yavaşça çekin hamuru. Açabildiğiniz kadar ince açmaya çalışın.

Kol böreği yapımı, bizimle birlikte adım adım ilerlediğinizde, düşündüğünüzden çok daha kolay ve eğlenceli. Bu tarifi deneyerek, evde kolayca ustasından börek yapabilir, sevdiklerinizle birlikte bu eşsiz lezzetin tadını çıkarabilirsiniz. Unutmayın, mutfakta geçirdiğiniz her an, yaratıcılığınızı konuşturma ve sevdiklerinizi mutlu etme fırsatıdır. Şimdi bu lezzeti sofralarınıza taşıma zamanı!

Editör: Haber Merkezi