Evinizde hızlıca hazırlayabileceğiniz ve ağızda eriyen bir tatlı arayışındaysanız, yalancı tavuk göğsü sizin için mükemmel bir seçenek. Bu rehberle tatlı ihtiyacınızı en lezzetli şekilde giderebilirsiniz.

Tatlı bir kaçamak yapmak isteyenler için ideal olan yalancı tavuk göğsü, hem pratik hem de enfes bir tat sunuyor. Bu adım adım rehberle, tatlı yapımını hiç olmadığı kadar kolaylaştırıyoruz.

Yalancı tavuk göğsü, lezzetli ve hafif bir tatlı olarak, herkesin beğenisini topluyor. Bu kolay tarifle, tatlı yapmanın keyfini çıkarın ve sevdiklerinize unutulmaz lezzetler sunun.

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi

Malzemeler

125 gram tereyağı (8,5 yemek kaşığı kadar)
1 su bardağı elenmiş un (200 ml su bardağı)
1 litre süt (5 su bardağı)
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya

Yalancı Tavuk Göğsünün Üzeri İçin:

1 tatlı kaşığı kadar tarçın

Yalancı Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi

Öncelikle derin bir tencere alalım ve içerisine 125 gram kadar tereyağını koyalım. Yaklaşık olarak 8,5 yemek kaşığına tekabül ediyor. Dilerseniz margarin kullanabilirsiniz fakat tatlının orijinali tereyağı ile yapılmaktadır.
Eriyen tereyağının üzerine unu eleyerek kullanalım. Burada mutlaka unumuzu eleyerek ilave edelim.
Eleyerek eklediğimiz unu kavurmaya başlayalım. Güzelce karıştıralım.
Unun kokusu çıkmaya başlayınca sararmaya da başlayacaktır. Rengi dönen unun üzerine 200 ml su bardağı ile 5 su bardağı sütü yavaş yavaş ilave edelim.
Sütü ilave ederken aynı zamanda karıştırmaya devam edelim.
Karıştırma sırasında çırpıcı kullanmak unun topaklanmasını önleyecektir.
Şekeri de tencereye ilave ederek tekrar karıştıralım ve şeker sütün içerisinde erisin.
Karıştırarak pişirmeye devam ettiğimiz tavuk göğsümüz göz göz olunca 1 paket vanilyayı ekleyelim.
Ocağın altını kapatalım.
Muhallebimizi mikser kullanarak yaklaşık 5 dakika boyunca çırpalım.
Tatlımızı koyacağımız borcamı su ile ıslatalım.
Ardından tatlımızı borcama dökelim ve düzleyelim.
Yalancı tavuk göğsümüzü soğumaya bırakalım.
Oda sıcaklığına ulaşan tatlımızı buzdolabına kaldıralım ve yaklaşık 4-5 saat boyunca dinlendirelim.
Tatlımızı servis esnasında dilimleyelim.
Üzerine tarçın serperek servise hazır hale getirelim.
Yalancı tavuk göğsünüz hazır.

Yalancı tavuk göğsü, hem pratik hem de ağızda eriyen yapısıyla tatlı severler için mükemmel bir alternatif. Bu kolay tarif ile evde lezzetli bir tatlı hazırlamak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti herkesle paylaşın!

Editör: Haber Merkezi