Evde sağlıklı ve lezzetli bir kahvaltı alternatifi arıyorsanız, bu ıspanaklı börek tarifi tam size göre.

Ispanaklı börek, her sofraya yakışacak muhteşem bir lezzet. İşte evde kolayca yapabileceğiniz tarifimiz.

Kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi tatlandıracak ıspanaklı börek tarifi için malzemelerinizi hazırlayın.

MALZEMELER

1 yumurtanın sarısı
5 yufka
2 yumurta
1 bardak yoğurt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı su

İçi için:

Yarım kilo ıspanak
1 soğan
1 çay kaşığı karabiber, tuz
Yarım çay kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı çörek otu

TARİF

Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi

Bir tencereye yağ ekleyerek soğanları kavurun.
Temizleyip doğradığınız ıspanakları ekleyin.
Tuz ile karabiberi ekleyin.
Ispanaklar suyunu salınca altını kapatın ve kenarda bekletin.
Ayrı bir kapta yumurta, yoğurt, su ve zeytinyağını çırpın.
Tepsiyi yağlayıp pişirme kâğıdı serin.
Bir yufkayı yayın ve fırça ile yoğurtlu karışımdan sürün.
İkinci yufkayı da buruşturup ilk yufkanın üzerine yerleştirin.
Sostan sürün ve ıspanaklardan alarak kaşıkla her yerine gelecek şekilde sürün.
Üzerine bir yufka daha serin.
Tüm malzeme bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
Kalan sosu üzerine dökün.
Yumurta sarısı sürün.
Çörek otu serpin.
Böreği dilimleyin ve sıcak fırına verin.
180 derecede 30 dakika pişirin.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz ıspanaklı börek tarifimiz, hem kahvaltılarınızı hem de öğleden sonra çay saatlerinizi renklendirecek. Bu tarifle, lezzetli ve sağlıklı böreklerinizi misafirlerinize gönül rahatlığıyla sunabilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi