İstiridye Tatlısı, hem göze hem damağa hitap eden eşsiz bir tatlı tarifidir. Şerbetin tam çektiği bu lezzet, tatlı severlerin favorisi olacak.

Mutfağınıza yepyeni bir tat katmak istiyorsanız, İstiridye Tatlısı tarifimiz tam size göre. Hem şık sunumu hem de muhteşem lezzetiyle fark yaratın.

Ramazan Bayramı'na özel, şerbetli ve cevizli bir tatlı arayışındaysanız, İstiridye Tatlısı sizin için mükemmel bir seçim olabilir. İşte detaylı tarifimiz.

Şerbetini Tam Çeken Efsane Lezzet:İstiridye Tatlısı Tarifi

Kıyır kıyır dokusu ve mükemmel şerbeti ile dillere destan İstiridye Tatlısı, evde tatlı yapmanın en lezzetli yollarından biridir. Misafirlerinizi şaşırtacak, aile yemeklerinizin yıldızı olacak bu tatlı, görünüşüyle ve tadıyla tam bir görsel şölen sunuyor. "Şerbetli tatlı nasıl yapılır?" sorusuna en lezzetli cevaplardan biri olan İstiridye Tatlısı tarifi için okumaya devam edin.

İstiridye Tatlısı İçin Malzemeler

Bu benzersiz tatlı için gerekli malzemeler:

225 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı ince dövülmüş ceviz
2 adet yumurta
1 su bardağı irmik
3 yemek kaşığı tahin
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbeti İçin:

3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Çeyrek limon

İstiridye Tatlısının Yapılışı

Bu tarif acıyı sevdirecek! 10 dakikada Jalapeno Turşusu nasıl yapılır? Bu tarif acıyı sevdirecek! 10 dakikada Jalapeno Turşusu nasıl yapılır?

Şerbet malzemelerini bir tencereye alın ve karıştırın.
Karışım kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 10 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. (Tatlı sıcakken şerbet soğuk olacak şekilde dökülecek.)
Yoğurma kabına tereyağı, irmik, yumurta, tahin, un, kabartma tozu ve vanilyayı alıp karıştırın.
Yumuşak bir hamur elde edin.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve çay bardağının ağzıyla istiridye şekli verin.
Hamuru bu şekilde hazırlayıp, bir tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, tatlılar alt üst kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün.
Tatlı şerbeti çektikten sonra üzerine fıstık serpip servis edin.

İstiridye Tatlısı tarifi, özel günlerinizde ya da sıradan bir günü tatlandırmak istediğinizde başvurabileceğiniz şahane bir seçenek. Bu tarifi deneyerek, şerbetli tatlıların en lezzetlisini sofralarınıza getirebilirsiniz. Her lokmasında mutluluğu hissedeceğiniz bu tatlı, misafirlerinizden de tam not alacak. Afiyet olsun!