Misafirlerinizin dilinden düşmeyecek bir lezzet arayışı içindeyseniz, Çıtır Buzluk Böreği ile tanışma zamanı! Hem pratik hem de lezzetli bu tarif, sofralarınızın yıldızı olmaya aday.

Ani misafirler artık sorun değil! Çıtır Buzluk Böreği ile her zaman hazırlıklı olun. Bu lezzetli ve pratik tarif, misafirlerinizi şaşırtacak.

Pratik ve lezzetli yemek tarifleri arasında yer alan Çıtır Buzluk Böreği, mutfakta geçirdiğiniz zamanı azaltırken, lezzeti iki katına çıkarıyor. Bu tarifle, börek yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı.

Çıtır Çıtır Buzluk Böreği Tarifi

Malzemeler

4 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
100 gr tereyağı

İçi İçin;

Beyaz peynir
Maydanoz

Üzeri İçin;

Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif

Susam
Yumurta sarısı

Çıtır Çıtır Buzluk Böreği Tarifi

Öncelikle sos için tereyağı eriterek bir kap içerisine alın.
Üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın.
1 adet yufkayı düz bir zemine yayın, üzerine sostan gezdirip fırça ile sosun her tarafa yayılmasını sağlayın.
İkinci yufkayı da soslu yufkanın üzerine kapatıp, bu defa biraz daha az sos sürüp önce dört parçaya, her dört parçayı da 3 parçaya kesin. Diğer 2 yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. 4 yufkadan 24 adet böreğimiz olacak.
Hazırladığınız peynirli içi, yufka parçalarının üzerine yerleştirin ve sigara böreği sarar gibi sarın.
Tüm börekleri sardıktan sonra çukur bir kap içine börekleri koyup üzerine su döküp içerisinde 3-4 saniye beklettikten sonra süzüp suyunu hafif elinizle sıkıp saklama kabına yerleştirin. Dilerseniz bu aşamada börekleri suda bekletmeden direkt saklama kabı ya da poşetine yerleştirerek de dondurucuya kaldırabilirsiniz.
Dondurucuya kaldıracağınız böreklerin kapağını sıkıca kapatın ve dondurucuya atın. Bu şekilde 1-2 ay muhafaza edebilirsiniz.
Dondurucudan çıkartınca üzerine yumurta sarısı sürüp ister sade ister susam veya çörekotu serpiştirerek pişirebilirsiniz.
Eğer böreklerinizi hemen pişirecekseniz direkt fırın tepsisine yerleştirebilir ya da daha çıtır olsun isterseniz 3-4 saniye suda beklettikten sonra hafif elinizle sıkarak fırın tepsisine dizebilirsiniz.
Daha sonra aynı şekilde üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiştirerek 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin.

Çıtır Buzluk Böreği tarifi ile mutfakta geçirdiğiniz zamanı en verimli şekilde kullanabilirsiniz. Hem pratik hem de lezzetli bu tarif, dondurucuda saklama imkanıyla ani misafirler için de ideal. Yapımı kolay ve lezzeti garanti olan bu börek, sofralarınızın vazgeçilmez lezzeti olacak. Deneyin ve farkı hissedin! Afiyet olsun.

Editör: Haber Merkezi