Kurabiyeler, lezzetli oldukları kadar taze kalmalarıyla da önem taşıyor. Evde hazırladığınız kurabiyelerin dışarıdaki paketli kurabiyeler kadar uzun ömürlü olmasını istiyorsanız, bu tarif tam size göre.

Kurabiye severler, dikkat! İster seyahate çıkarken, ister işe ya da okula giderken yanınızda götürebileceğiniz, bayatlamayan kurabiye tarifimizle tanışın. Her zaman taze ve lezzetli kurabiyeler sizi bekliyor.

Ev yapımı kurabiyelerin en büyük handikabı çabuk bayatlamaları. Oysa bizim bayatlamayan kurabiye tarifimizle bu sorunu rafa kaldırıyorsunuz. İşte, uzun süre taze kalan kurabiyeler için yapmanız gerekenler...

Malzemeler

Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif

2 adet yumurta
150 gram margarin
1 su bardağına yakın sıvı yağ
3 yemek kaşığı kadar yoğurt
1 avuç içi kadar hindistan cevizi
4 Türk kahvesi fincanı kadar toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya ya da şekerli vanilin
Aldığı kadar un
Un haline getirilmiş fındık
Yumurta akı

Hazırlanışı

İlk olarak yumurtanın bir tanesinin akı ile sarısını ayırın. Yumurtanın akını küçük bir kaba koyarak bekletin.

Ardından yumurtanın sarısını ve diğer yumurtanın tamamını derin bir yoğurma kabının içine koyun. Üstüne unun haricindeki tüm malzemeleri ilave ederek eliniz ile iyice yoğurun.

Sonrasında unu, kabartma tozunu ve şekerli vanilini bir elek yardımı ile eleyin ve karıştırın. Bu üç malzemeyi de yoğurma kabının içerisine ilave edin. Kurabiye hamurunun kıvamı kulak memesi yumuşaklığına gelinceye dek hamuru eliniz ile güzelce yoğurun.

Hamur yeterli kıvama geldikten sonra bir oklava ya da merdane yardımı ile hamuru iyice açın. Çeşitli şekillerdeki kurabiye kalıpları ile hamura şekiller verin.

Daha önceden ayırmış olduğunuz yumurta akını küçük bir çatal ile çırpın. Ardından mutfak fırçası ile birlikte yumurta akını şekilli hamur parçalarının üstüne sürün. Hamurların üstüne rondodan geçirmiş olduğunuz fındıkları serpin. Bu işlemi tüm kurabiye hamurları için tek tek uygulayın. Fındıkların dökülmemesi için üstlerine biraz bastırın.

Hazırlamış olduğunuz kurabiye hamuru parçalarını, yağlanmış ya da üzerine bir yağlı kağıt serpilmiş olan fırın tepsisinin üstüne bir miktar aralıklı olarak yerleştirin. Devamında önceden ısıtmış olduğunuz fırının içerisine bu fırın tepsisini koyun. Bayatlamayan kurabiyeleri fırında 180 derecede yaklaşık 30 ya da 35 dakika boyunca pişirin. Kurabiyeler piştikten sonra fırından çıkartın. Bir süre beklettikten sonra servis edin.

Püf Noktası

Kurabiyeler geç bayatlayan kurabiyeler oldukları için bu kurabiyeleri uzun süre bir saklama kabından ya da bir kavanozda kolayca saklayabilirsiniz. Dilerseniz kurabiyelerin üstüne fındık serpmeden tamamen sade kurabiyeler de hazırlayabilirsiniz.

İster seyahatlerde, ister iş ya da okula giderken, bayatlamayan kurabiye tarifimizle her zaman taze ve lezzetli kurabiyeler yanınızda olacak. Bu tarif sayesinde, ev yapımı kurabiyelerin kısa sürede bayatlamasına veda edebilirsiniz. Uzun süre tazeliğini koruyan bu kurabiyeler, her anın keyfini çıkarmanızı sağlayacak. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle, kurabiyelerinizi her yere götürebilir, istediğiniz zaman tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi