Yumurtasız ve lezzetli bir kek mümkün mü? Evet, kesinlikle mümkün! Yumurta kullanmadan da nefis kekler yapabileceğiniz bu tarifle, hem sağlıklı hem de lezzetli tatlılar yapabilirsiniz. Meyveli, kakaolu ya da sade, seçim sizin!

Alerjiye uygun tatlılar yapmak zorunda mı hissediyorsunuz? Endişelenmeyin, çünkü bu yumurtasız kek tarifi ile herkes güvenle tüketebilir. Sağlıklı ve lezzetli bu kek, tüm aile için mükemmel bir seçenek olacak.

Bazıları için yumurta, mutfakta vazgeçilmez bir malzeme olabilir, ama bu yumurtasız kek tarifi ile siz de keklerinizi herkesin yiyebileceği şekilde hazırlayabilirsiniz. Bu basit ve lezzetli tarifle, yumurtasız tatlıların da ne kadar nefis olabileceğini keşfedin!

Malzemeler

1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
50 gram tereyağı ya da margarin
1,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 adet limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı limon suyu
10 yemek kaşığı un

Hazırlanışı

Krep Pasta tarifi: Birkaç basit malzemeyle mükemmel tatlı! Krep Pasta tarifi: Birkaç basit malzemeyle mükemmel tatlı!

İlk adımda yumurtasız kek hazırlamadan önce 50 gram tereyağını veya margarini önceden oda sıcaklığına getirin. Daha sonra geniş ve derin bir kapta 1 su bardağı toz şeker ve 1,5 su bardağı sütü, toz şeker eriyene kadar mikser yardımıyla iyice çırpın.

Oda sıcaklığına gelmiş olan 50 gram tereyağını, 1 çay bardağı sıvıyağını ve 1 çay kaşığı limon suyunu çırptığınız toz şeker ve süt karışımının içine ilave edin ve 3 dakika daha çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta 10 yemek kaşığı unu, 1 paket kabartma tozunu ve 1 paket vanilyayı eleyerek birbirine karıştırın. Bu karışımı, çırptığınız diğer sıvı malzemelerin içine azar azar ilave edin ve karıştırın. Önceden yıkayıp kabuğunu rendelediğiniz 1 adet limonun kabuğunu da bu karışıma ilave edin ve tüm malzemeleri iyice karıştırın.

İkinci adımda fırını 175 dereceye ayarlayın ve ısıtın. Fırın tepsisini ya da kek kalıbını margarin ile yağlayın üzerine de un serpin. Sonra hazırlamış olduğunuz yumurtasız kek hamurunu fırın tepsisine dökün ve tepsiye yayılmasını sağlayın. Önceden 175 derece ısıtmış olduğunuz fırında 40 dakika pişirin. Yumurtasız keki, piştikten hemen sonra değil 5 veya 10 dakika sonra fırından alın ve ılımaya bırakın. Kekiniz ılıdıktan sonra kalıptan çıkarıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Püf Noktası

Yumurtasız kek tarifinde süt yerine yoğurt kullanırsanız, kekiniz daha sert kıvamda olur. Süt kullanıldığı zaman kek, daha yumuşak ve ıslak kek kıvamında olur.

Editör: Haber Merkezi