Ev yapımı kakaolu ıslak kek ile misafir sofralarınızı taçlandırmaya ne dersiniz? Bu basit ve lezzetli tarifi uygulayarak, herkesin favorisi olacak bir tatlı yapabilirsiniz. Kakaonun derin lezzeti ve kekin yumuşacık dokusuyla, tatlı anlarınıza eşlik edecek.

Kakaolu ıslak kek, pratikliği ve muhteşem lezzetiyle sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Yumuşacık dokusu ve üzerindeki enfes sosuyla, bu kek tarifiyle, tatlı krizlerinize anında çözüm bulacaksınız. İşte, adım adım kakaolu ıslak kek yapımının püf noktaları!

Lezzetli ve kolay bir tatlı arayışı içindeyseniz, kakaolu ıslak kek sizin için mükemmel bir seçim! Bu tarif ile adeta bir tatlı ustası olacak ve misafirlerinizin beğenisini kazanacaksınız. Kakaolu ıslak kekin yumuşacık dokusu ve enfes sosuyla mutfaklarınızda tatlı bir rüzgar estirecek.

MALZEMELER

3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kakao (25g)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un (elenmiş)
Üst sosunu hazırlama için
1 su bardağı kakaolu karışım (bu karışımı kek hamurunu yaparken ayıracağız)
1,5 su bardağı süt

Üzeri için:

Ceviz

Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi

TARİF

Islak kek tarifi için ilk olarak yumurta, şeker iyice çırpıldıktan sonra süt, sıvı yağ, kakao eklenerek tekrar çırpılır.
Kekimizi ıslatmak için bu karışımdan bir su bardağı ayrılır.
Kalan karışıma kabartma tozu, vanilya ve elenmiş un karıştırılarak kek hamuru oluşturulur.
Yağlanmış tepsiye ya da borcama dökülerek 170 derecede fırına sürülür, yaklaşık 35 dakika pişirilir.
Keki beklerken üzeri için ayırdığınız karışımı uygun bir tavaya alarak üzerine süt ilave edilir ve ocakta 5 dakika kaynatılır.
Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra yani 10 dk kadar sonra dilimlenir, üzerine yavaş yavaş ılıyan sos her yerine gelecek şekilde dökülür.
Üzerine iri parçalanan ceviz serpilir.
Kekin sosu güzelce çekmesi için 2-3 saat dinlendirildikten sonra ıslak kek servis edilebilir.

Kakaolu ıslak kek tarifiyle, evde kolayca hazırlayabileceğiniz enfes bir tatlıya sahip olacaksınız. Bu lezzetli ve yumuşacık kek, hem çay saatlerinizin hem de özel davetlerinizin yıldızı olacak. Sosuyla birlikte ağızda eriyen bu keki yapmak, püf noktalarını takip ederek çok daha basit. Kekinizi 2-3 saat dinlendirerek lezzetinin daha da artmasını sağlayabilir, üzerine ceviz serperek sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz. Kakaolu ıslak kek, tatlı severlerin vazgeçilmezleri arasında yerini alacak. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi