Tatlı krizlerinin en tatlı kurtarıcısı supangle, hem pratik hem de lezzetli yapısıyla herkesin favorisi. Eğer siz de evde çikolatalı bir tatlı hazırlamak istiyorsanız, bu tarif tam size göre.

Evde hızlı ve lezzetli bir tatlı arayışındaysanız, supangle en iyi seçeneklerden biri olabilir. Bol çikolatalı bu tatlı, her lokmada sizi mutlulukla dolduracak. İşte, kolayca hazırlayabileceğiniz supangle tarifi.

Çikolata dolu bir deneyime hazır mısınız? Supangle, tüm tatlı düşkünlerinin kalbini fethedecek bir lezzet. Bu rehberle, adım adım evde supangle yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz.

MALZEMELER

1 litre süt
3 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
1/2 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı kakao
70 gram bitter çikolata
3 tatlı kaşığı tereyağı
2 dilim kakaolu kek
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi tozu (üzeri için)
1 tatlı kaşığı file Antep fıstığı (üzeri için)

Böyle börek görülmedi: Çıtır çıtır lezzeti ile herkesi büyüleyecek Paçanga Böreği tarifi Böyle börek görülmedi: Çıtır çıtır lezzeti ile herkesi büyüleyecek Paçanga Böreği tarifi

TARİF

Derin bir tencereye süt, şeker, yumurta sarısı ve elenmiş un, nişasta, kakao karışımını koyup pürüzsüz olana kadar karıştırın. Tencereyi ocağa alın ve koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
Pişen kremayı ocaktan alın içine sürülebilir çikolata kreması ve bitter çikolatayı ekleyip mikserle çırpmaya başlayın. Çırpma esnasında azar azar soğuk tereyağını ekleyin ve bu işleme krema ılıyana kadar yaklaşık on dakika devam edin.
Sunum kaplarının tabanına kek parçaları koyun ve üstlerini supangleyle doldurun. Tatlıları dilediğiniz gibi süsleyin ve buzdolabında en az bir saat dinlendirip servis edin.

Editör: Haber Merkezi