Şerbetli tatlılar arasında yerini alan yoğurt tatlısı, pratikliği ve lezzeti ile ön plana çıkıyor. Bu basit ve enfes tarif ile tatlı ihtiyacınızı en güzel şekilde giderebilirsiniz.

Mutfakta kısa sürede harikalar yaratmak isteyenler için yoğurt tatlısı vazgeçilmez bir alternatif. Yoğurt ve limonun ferahlığını şerbetin tatlılığı ile birleştiren bu tarif, herkesi mutlu edecek.

Yoğurt tatlısı, şerbetli tatlıların en sevilenlerinden biri. Bu kolay ve pratik tarif ile misafirlerinizi şımartın. İşte herkesin merak ettiği şerbetli Yoğurt Tatlısı tarifi...

Yoğurt Tatlısı Tarifi

Malzemeler:

3 adet yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvıyağ

Yarım limon suyu ve rendesi

2 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2 su bardağı un

Şerbeti İçin;

3 su bardağı su

3 su bardağı şeker

Yarım limon

Yoğurt Tatlısı Yapılışı:

Geniş bir karıştırma kabını içerisine, yumurta ve şekeri alın.

Mikserle iyice çırpın.

Diğer malzemeleri de ekleyerek karıştırın.

Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi

Elde ettiğiniz karışımı, yağlanmış dikdörtgen borcama dökün.

Fırınınızı 170 dereceye ayarlayarak önceden ısıtın.

Üzerleri kızarana kadar pişirin.

Tatlı pişerken, bizde şerbetini yapalım.

Orta boy bir tencereye, belirli ölçülerde olan su ve şekeri alarak kaynatın.

Kaynadıktan sonra, bir miktar limon sıkın.

20 dakika daha kaynattıktan sonra, ocağın altını kapatın.

Soğumasını bekleyin.

Fırında pişen tatlınızı alın.

İlk sıcaklığı geçene kadar bekleyin.

Şerbeti de yavaş yavaş, her yerine eşit olacak şekilde dökün.

Şerbeti dökülen tatlınızı servis etmeden önce, bir süre buzdolabında bekletin.

Üzerine de Hindistan cevizi, nar ve limon ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun…

Püf Noktası:

Tatlının yapımı için gereken tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması önemli.

Şerbet ve tatlınız ılık olmalı.

Tatlının, şerbeti daha iyi çekmesi için ılık olması önemlidir.

Editör: Haber Merkezi