Beklenmedik anlarda kurtarıcı olacak buzluk böreği tarifimizle tanışın. Patatesli iç harcı ve kolay hazırlanışı ile bu tarif, misafirlerinizi şaşırtacak ve sizin yıldızınızı parlatacak.

Misafirler aniden mi geldi? Endişelenmeye gerek yok! Buzluğunuzda saklayabileceğiniz bu lezzetli börek tarifi ile her zaman hazırlıklı olacaksınız. Hem pratik hem de lezzetli bu tarif, misafirlerinizin favorisi olacak.

Patatesli börek herkesin sevdiği klasik lezzetlerden biridir. Ancak bu tarif ile patatesli böreği hızlı ve pratik bir şekilde hazırlayarak ani misafirlerinize lezzet şöleni sunabilirsiniz. Buzlukta saklayarak her zaman elinizin altında olacak bu tarifi keşfedin.

BUZLUK BÖREĞİ TARİFİ

MALZEMELER

Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif

3 adet mümkünse günlük taze yufka

1 şişe maden suyu

1 bardak sıvıyağ

 yumurta

İçerisi için haşlanmış patates

1 orta boy kuru soğan

5 yemek kaşığı sıvıyağ

Tatlandırmak için tuz, karabiber, pulbiber

BUZLUK BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

Buzluk böreğini yapmak için ilk olarak iç harcını hazırlayın. Orta boy kuru soğanı yemeklik doğrayın ve orta boy bir tavada yağla kavurun. Kavrulan soğanın içerisine haşlanmış patatesi ve damak tadınıza göre baharatları ekleyerek iyice karıştırın. Soğuması için bir kenara ayırın.

Derin bir kaba yumurtanın sarısını ayırıp kalan tüm malzemeleri karıştırın. Yufkayı geniş bir tezgaha serin ve üzerine her yerine gelecek şekilde sıvı harçtan sürüp yayın. 2. ve 3. yufkayı da aynı şekilde üst üste koyup harçla kapladıktan sonra bıçak yardımı ile sigara böreği saracak gibi küçüklükte kesin ve uç kesimlerine patates harcı koyduktan sonra sarın. Bu aşamadan sonra ister üzerine yumurta sarısı sürüp pişirin, isterseniz de bir tepsiye dizerek buzlukta saklayın.

Bu kolay ve lezzetli buzluk böreği tarifi ile artık ani misafirler için panik yapmanıza gerek kalmayacak. Hem hızlı hazırlanışı hem de muhteşem lezzeti ile bu tarif, misafirlerinizi etkilemenizi sağlayacak. Buzlukta saklayabileceğiniz bu böreklerle her zaman hazır olun ve misafirlerinize unutulmaz anlar yaşatın. Şimdi bu tarifi deneyin ve her anı lezzetle karşılayın!

Editör: Haber Merkezi