Çörek otlu kurabiye, çay saatlerinizi renklendirecek eşsiz bir lezzet sunar. Bu pratik tarif, lezzetli ve bayatlamayan kurabiyeler yapmanız için ideal. Hem kolay hem de hızlı bir şekilde hazırlanan bu kurabiyeler, ağzınızda eriyecek.

Eğer klasik kurabiye tariflerinden sıkıldıysanız, çörek otlu mini kurabiyeyi deneyin. Bu tarif, çörek otu lezzetini yumuşacık bir kurabiyede sunuyor. Adım adım tarifi takip ederek, çay saatleriniz için mükemmel bir lezzet hazırlayabilirsiniz.

Çörek otlu mini kurabiye, çay saatlerinizi tatlandıracak bir tarif. Bu lezzetli ve pratik kurabiyeyi hazırlamak için fazla zamanınızı harcamanıza gerek yok. 5 dakika hazırlık ve 25 dakika pişirme süresiyle, taze ve lezzetli kurabiyelerinizi hemen sunabilirsiniz.

ÇÖREK OTLU MİNİ KURABİYE MALZEMELERİ NELER?

100 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1/2 çay bardağı çörek otu
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un

ÇÖREK OTLU MİNİ KURABİYE NASIL YAPILIR?

Tereyağı, yumurta beyazı, sıvı yağ, şeker, tuz ve sirkeyi derin bir kaba alın.

Kaptaki malzemeleri iyice karıştırın.

Ardından kabartma tozunu ilave edin ve iyice yoğurun.

Çörek otunu ekleyip bir tur daha yoğurun.

Daha önce böylesini denemediniz: Basit malzemelerle pastane jalitesinde Pudingli Kurabiyeler Daha önce böylesini denemediniz: Basit malzemelerle pastane jalitesinde Pudingli Kurabiyeler

Hamuru minik minik misket büyüklüğünde olacak şekilde yuvarlayın.

Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Sonrasında üzerini yumurta sarısıyla kaplayın.

180 derecelik fırında 25 dakika pişirin

Afiyet baş şeker olsun.

ÇÖREK OTLU MİNİ KURABİYENİN YANINDA NE GİDER?

Çörek otlu mini kurabiye çay saatlerinde servis edilebilir. Çay, kahve ile tüketebileceğiniz bu kurabiyenin yanına isterseniz çikolata, muz veya kivi de ekleyebilirsiniz.

Çörek otlu mini kurabiye tarifi, çay saatlerinizi renklendirmek ve damaklarınızı şenlendirmek için mükemmel bir seçenek. Bu hızlı ve lezzetli tarifle, her zaman taze ve bayatlamayan kurabiyeler yapabilirsiniz. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi