Yumurtalı ekmek, kahvaltıda hızlı ve lezzetli bir alternatif sunuyor. Anne usulü bu tarifle, kahvaltılarınızı zenginleştirebilirsiniz. İşte adım adım yumurtalı ekmek tarifi.

Basit malzemelerle hazırlayabileceğiniz yumurtalı ekmek, özellikle çocukların bayıldığı bir kahvaltı seçeneği. Bu kolay ve lezzetli tarifi deneyerek kahvaltılarınıza renk katabilirsiniz.

En sağlıklı meze: Ispanak Borani nasıl yapılır? En sağlıklı meze: Ispanak Borani nasıl yapılır?

Kahvaltının olmazsa olmazlarından yumurtalı ekmek, pratik ve doyurucu bir seçenek. Bayat ekmeklerinizi lezzetli bir şekilde değerlendirmek için bu tarifi deneyin.

MALZEMELER

1 adet bayat ekmek

2 adet yumurta

1/2 su bardağı süt

1 yemek kaşığı un

1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için 5 yemek kaşığı sıvı yağ

YAPIMI

Yumurtalarınızı derin bir kaseye kırın ve tuzu ekleyerek çırpma teliyle iyice çırpın. Ardından sütü ilave ederek çırpmaya devam edin. İyice çırptıktan sonra yavaş yavaş unu da ekleyerek son bir kez tekrar çırpın.

Çırpma işleminin ardından bayat ekmeklerinizi dilimleyin ve dilimlediğiniz ekmeklerin iki yüzünü de iyice yumurta karışımına bulayın.

Önceden ısıttığınız tavaya yağınızı ekleyerek kızdırın. Yağ kızdıktan sonra yumurtaya buladığınız ekmeklerin iki yönünü de kızartın.

Kızaran ekmeklerinizi servis tabağına alarak kahvaltı masanızda baş köşeye koyabilirsiniz. Ancak unutmayın yağı tarifte verilen ölçüdeki gibi kullanmanız gerekiyor. Aksi takdirde ekmekleriniz tüm yağı çeker ve lezzetini kaybeder.

Yumurtalı ekmek tarifi, kahvaltı sofralarınızı zenginleştirecek pratik ve lezzetli bir seçenek sunuyor. Bu tarif ile bayat ekmeklerinizi değerlendirerek, ailenizi ve misafirlerinizi mutlu edebilirsiniz. Yumurtalı ekmek, herkesin seveceği ve tadına doyamayacağı bir lezzet. Şimdiden afiyet olsun!