Mayasız hamurun pratikliği ve az malzemeyle yapılan bu börek tarifi, mutfakta harikalar yaratmanızı sağlayacak. Peynir, kıyma ya da patatesle farklı tatlar deneyin!

Mutfakta pratik ve ekonomik tarifler arayanlar için mükemmel bir seçenek: Az malzeme ile muhteşem börekler. Bu tarifle, sofralarınız lezzet şölenine dönüşecek.

Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi

Herkesin beğenisini toplayacak, az malzemeyle yapılan mayasız börek tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Bu tarifle, evde kolayca çıtır çıtır börekler yapabilirsiniz.

Malzemeler

1,5 su bardağı oda sıcaklığında su
1 adet oda sıcaklığında yumurta
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz

3 yemek kaşığı (150 gram) oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ya da margarin

Böreklerin iç harcı için;

100 gram ufalanmış böreklik beyaz peynir

Böreklerin üzerleri için;

1 adet yumurtanın çırpılmış sarısı

Tarifi

Börek hamurları, iç harcı yerleştirildikten sonra fırınlama sırasında açılmamaları için dikkatlice kapatılmalı ve birleşme yerleri aşağıya gelecek şekilde pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizilerek yerleştirilmelidir.

Hamurların üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüldükten sonra, jilet ya da ince keskin bir bıçak yardımıyla atacağınız çizikler, hem kolay kabarmasını sağlayacak hem de şık bir görünüm kazandıracaktır.

Hazırlanan börek hamurları, önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızarana kadar kontrollü olarak pişirilmelidir.

Bu ekonomik ve pratik börek tarifi ile mutfakta harikalar yaratabilir, az malzemeyle lezzetli börekler hazırlayabilirsiniz. Mayasız hamurun kolaylığı ve iç malzeme çeşitliliği ile her öğüne uygun börekler yapmanın keyfini çıkarın. Deneyin ve bu benzersiz lezzetin tadını sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi