Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni kabinenin ilk toplantısı sonrasında yaptığı açıklama ve sonrasında gelişen olaylar, milyonlarca çalışanın asgari ücret zammına odaklanmasına neden oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bir araya geleceği tarih olarak 13 Haziran belirlendi. Komisyon, mevcut 8 bin 506 lira olan asgari ücrete yapılacak ara zammı görüşecek. Hükümet kanadından daha önce 500 dolar (11 bin 500 TL) seviyesine işaret edilmişti.

DİSK'ten yapılan açıklamada ise asgari ücretin 16 bin lira olması gerektiğini belirtilmişti. İşverenler ise enflasyon farkını dikkate alarak bir zam önerisinde bulunmuştu. Ancak Show Haber'de yer alan bir habere göre, asgari ücrette yüzde 30'luk bir zam oranı öne çıkmış ve bu oranla yeni asgari ücretin 11 bin 050 lira olacağı hesaplanmıştı.

Gözler Merkez Bankasının faiz kararında: Ne zaman açıklanacak? Gözler Merkez Bankasının faiz kararında: Ne zaman açıklanacak?

Bu gelişmelerin ardından Sözcü TV'de konuşan SGK Uzmanı Özgür Erdursun, asgari ücrete yapılacak zammı açıkladı ve "Asgari ücrete yapılacak zam oranı şu anda belli. Asgari ücreti 12 bin TL yapacaklar" dedi.

Önümüzdeki günlerde asgari ücretin nihai seviyesini belirleyecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısının tarihi olarak 13 Haziran belirlendi. Çalışanların ve işverenlerin gözü kulağı, bu tarihe odaklandı. Zammın ne kadar olacağına dair tahminler ve beklentiler devam ederken, SGK Uzmanı Özgür Erdursun'un açıklaması yeni bir boyut kazandırdı. Asgari ücretin 12 bin TL olacağını ifade eden Erdursun'un bu açıklaması, tartışmalara yeni bir boyut kazandırdı. 

Editör: Haber Merkezi