Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan tarihi karar: 300 Malmüdürlüğü kapanıyor Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan tarihi karar: 300 Malmüdürlüğü kapanıyor

2023 yılının Ocak ayında son yapılan zamdan sonra yeni bir asgari ücret zam kararı için heyecanlı bekleyiş sürerken, Türk-İş Başkanı Atalay'ın açıklamaları önemli ipuçları içeriyor.

Türk-İş'e bağlı iş kollarında asgari ücretli olmadığını hatırlatan Atalay, “Daha önce dedik ki görüşmelere asgari ücretli biri katılsın. Yasal olarak muhatabımız sensin diyorlar. Henüz ortada bir rakam da yok. Ben şu aşamada hiç konuşmuyorum ama dönüp dolaşıp ihale bana kalıyor." ifadelerini kullandı.

Toplantının sonuçları hakkında konuşurken Atalay, "Önümüzü bir görelim. Geçen sene biliyorsunuz teklifi makul bulmayınca toplantıya gitmedik. İşimize gelmeyen bir rakam olursa yine gitmeyiz" ifadeleriyle, Türk-İş'in çalışanların hakları adına katı bir duruş sergileyebileceğinin sinyallerini verdi.

Tüm bu açıklamalar ışığında, bugünkü Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı, çalışanları doğrudan ilgilendiren ve etkileyen bir konu olduğu için büyük bir önem taşıyor. Ekonomideki son gelişmeler ve gelecek beklentileri doğrultusunda belirlenecek asgari ücret, milyonlarca çalışanın ekonomik durumunu etkileyecek.

Bu çerçevede, bugünkü toplantının sonuçları ve alınacak kararlar, asgari ücretle geçinen milyonlarca çalışan ve aileleri tarafından merakla bekleniyor. Atalay'ın açıklamaları ise, asgari ücretin belirlenmesi sürecinde Türk-İş'in çalışanların haklarını koruma konusundaki kararlılığını bir kez daha gözler önüne seriyor.

Editör: Haber Merkezi