Patlıcan musakka yapmak sanıldığından çok daha kolay. Bu adım adım tarif ile, evde klasik Türk lezzetini mükemmel bir şekilde hazırlayabilir ve sevdiklerinizi şımartabilirsiniz.

Ev yapımı patlıcan musakka ile sofralarınıza lezzet katın. Bu detaylı rehber, herkesin beğenisini kazanacak bir yemeği basit adımlarla hazırlamanıza yardımcı olacak.

Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif

Patlıcan Musakka tarifi

Malzemeler

- 4 adet patlıcan
- 2 adet kabak
- 3 adet domates
- 500 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı su
- Tuz, karabiber, pul biber
- Sıvı yağ

Patlıcan Musakka tarifi

1. Patlıcanları yıkayın ve uzunlamasına dilimleyin. Tuzlu su içerisinde bekletin. Bu sayede patlıcanların acısını alacak ve fazla yağını atacak.

2. Kabakları yıkayın ve dilimleyin.

3. Kıymayı derin bir tavada kavurun. İnce doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyin. Baharatları da ekleyip karıştırın. Kıyma suyunu salıp çekene kadar pişirin.

4. Domatesleri rendeleyin ya da küp küp doğrayın. Domates salçasını ekleyin.


5. Tavada kavrulan kıymaya domatesleri ekleyin ve karıştırın.

6. Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin. 1 su bardağı suyu da ilave edip karıştırın. Kısık ateşte bir süre kaynatın.

Editör: Ulaş Odabaş