Un kurabiyesi tarifi, herkesin severek tükettiği, ağızda hemen dağılan bir lezzet sunar. Bu basit ve etkileyici tarifle, sevdiklerinize pastane kalitesinde kurabiyeler sunabilirsiniz.

Annelerimizin ve ninelerimizin sıklıkla yaptığı un kurabiyesi, çay saatlerinin olmazsa olmazıdır. Bu tarif ile klasik un kurabiyesini yeni baştan keşfedeceksiniz.

Pratik ve lezzetli bir atıştırmalık arıyorsanız, un kurabiyesi mükemmel bir seçenektir. Bu rehber, enfes ve kolay un kurabiyesi yapımı için ihtiyacınız olan tüm detayları sağlar.

MALZEMELER

Herkes bu tatlıyı konuşacak! Mükemmel Vişneli Brownie tarifi Herkes bu tatlıyı konuşacak! Mükemmel Vişneli Brownie tarifi

1adet yumurta
200 gram oda sıcaklığında tereyağı (14 yemek kaşığı)
1 çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
5 yemek kaşığı buğday nişastası

Servisi için:

2 yemek kaşığı pudra şekeri

TARİF

200 gram oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını derin bir yoğurma kasesine aktarın.
Üzerine 1 adet yumurta ve 1 çay bardağı sıvı yağını da ekledikten sonra pürüzsüz bir kıvam olana kadar çırpın.
1 su bardağı pudra şekeri, 5 yemek kaşığı buğday nişastası, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin ve 3 su bardağı unu azar azar ekleyin.
Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Kurabiye hamurundan büyükçe bir parça alın ve tezgahın üzerinde yuvarlayarak 2 parmak kalınlığında rulo şekline getirin.
Kenar kısımlarını kesin. Ardından üzerinden çatal yardımıyla geçerek şekil verin.
Bıçak yardımıyla 3 parmak genişliğinde parçalar kesin. Fırın tepsisine aktarın.
Üzerleri hafif kızarıp renk alana kadar önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.
Soğuttuktan sonra pudra şekeri eleyin.
Ardından servis edin.

Un kurabiyesi, az malzeme ile harikalar yaratabileceğiniz, çay saatlerinin starı olan bir lezzettir. Bu tarif, pastane usulü ağızda dağılan kurabiyeleri evde yapmanız için idealdir. Pudra şekeri ile son dokunuşu yapılan bu kurabiyeler, hem göze hem damağa hitap ediyor. Deneyin ve bu klasik lezzetin tadını çıkarın!

Editör: Haber Merkezi