Yumuşaklığının sırrını merak edenler için anne köftesi tarifi ve püf noktalarıyla karşınızdayız.

Anne köftesi nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır? A'dan Z'ye tüm detaylarıyla burada!

Anne köftesi nasıl bu kadar yumuşak olur? İşte annelerimizden gelen o eşsiz tarif ve püf noktaları...

Annelerin özel elinden çıkan, her yudumunda çocukluğunuza döneceğiniz köfte tarifi... Kim demiş evde anne köftesi yapmak zor diye? İşte adım adım anne köftesi tarifi...

Annelerin gizli köfte tarifini açıklıyoruz! Eski usul leziz köftenin püf noktaları ve ölçülü tarifi haberimizde...

Ev halkının vazgeçemediği, çocukların bayıldığı anne köftesini nasıl yapacağınızı mı merak ediyorsunuz? İşte detaylar...

Anne Köftesi Tarifi

MALZEMELER

500 gr dana kıyma(tercihen döş )
1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
3 dilim bayat ekmek veya 3 yemek kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı tepeli karbonat veya kabartma tozu
1 adet yumurta
1 fincan ekmekleri ıslatmak için süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı kimyon

YAPILIŞI

Enfes anne köftesi tarifi için öncelikle yoğurma kabına döş etinden çekilmiş dana kıymayı, rendelenmiş sarım ve soğanın suyunu ekleyelim.

Ardından bayat ekmekleri sütle iyice ıslatıp fazlasını sıkalım.

Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi

Ekmeği de karışımın içine ekleyelim.

Daha sonra karbonat veya kabartma tozunu, yumurtayı, tuzu, karabiberi, pul biberi, kekiği, kimyonu ekleyip harcımızı bir güzel yoğuralım.

Buradaki püf nokta sakız kıvamına gelinceye kadar yoğurmak.

Daha sonra köfte harcının üzerini streçle kapatalım ve en az 1 saat buzdolabında dinlendirelim.

Bu süre sonunda buzdolabından köfteleri alıp şekil verelim.

Az yağda teflon veya granit tava içerisinde köftelerin her iki tarafını da kızartalım.

Fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alalım. İşte enfes anne köftesi hazır...

AFİYET OLSUN...

Editör: Haber Merkezi