Ankara'nın geleneksel Kül Çöreği, basit malzemelerle ve özgün pişirme yöntemiyle hazırlanan bir lezzet. Un, su, tuz ve meşe külü kullanılarak yapılan bu çörek, yöresel mutfak kültürünün bir parçası. Tarife şimdi göz atın!

Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi

Tarifinin basitliği ile kendini sevdiren bu lezzet hem sabah kahvaltılarında hem de akşama doğru beş çaylarında tercih ediliyor. Hem pratik hem de tadıyla damak çatlatan Kül Çöreği, hızlıca hazırlanabilen yöresel bir tarif.

ANKARA'NIN KÜL ÇÖREĞİ TARİFİ
Çay ve kahve saatlerinin vazgeçilmezi Ankara'nın meşhur Kül Çöreği, kolay hazırlanabilir tarifi ile sizleri bekliyor. Kül Çöreği, neredeyse her evde bulunan malzemelerle hazırlanır. Bu yüzden yapımı çok basittir.

Kül Çöreği'ni hazırlamak için ihtiyacınız olan en temel malzemeler un, su ve tuzdur.

Un, su ve tuz ile hamur hazırlanır, 30 cm çapında 1 cm kalınlığında yufkalar açılır, 4-5 adet hamur kat kat üst üste konur.

İsteğe bağlı olarak bu katların arasına ceviz içi ya da peynir konulur

Kenarları hava almayacak şekilde büyük somun ekmeği şekline getirilir.

Ocakta alt ve üstü yapraklarla koparılıp sıcak meşe külüne gömülür.

Külün üstünde kor olan meşe kömürü konularak pişmeye bırakılır.

Piştikten sonra soğumaya bırakılan Kül Çöreği servise hazır hale gelir.

Editör: Haber Merkezi