Sütlü kurabiye, lezzeti ve pratikliğiyle bilinen bir favoridir. 20 dakikada hazırlayabileceğiniz bu tarifle, çay saatlerinize eşlik edecek harika lezzetler yaratabilirsiniz. İşte detaylar...

Çocuklarınız ve sizin için mükemmel bir lezzet olan sütlü kurabiyeyi hızlı ve kolay bir şekilde nasıl yapabileceğinizi merak ediyor musunuz? Bu basit tarifle, herkesin bayılacağı kurabiyeler sizi bekliyor.

Çayın ya da kahvenin yanına eşsiz lezzetler katmak isteyenler için sütlü kurabiye ideal bir seçenektir. Pratik ve lezzetli bu tarifle, mutfağınızda küçük mucizeler yaratmaya hazır olun.

Sütlü Kurabiye Tarifi

Malzemeler

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı pudra şekeri

Yarım su bardağı süt

1 tane yumurta sarısı (akı üzeri için )

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 paket vanilya

Basit malzemelerle tadına doyamayacağınız kete tarifi Basit malzemelerle tadına doyamayacağınız kete tarifi

3 su bardağı un

Üzeri için :

Yumurta akı

ceviz kırığı

Sütlü Kurabiye Tarifi

Öncelikle yoğurma kabına 1 adet yumurta sarısı, 1 su bardağı pudra şekeri, yarım su bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı alalım. Çırpıcı ile malzemeleri güzelce karıştıralım. Daha sonra 3 su bardağı unu yavaş yavaş ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayalım. Hamurdan bir parça alarak avucumuzun içerisinde yuvarlayıp şekillendirelim. Kurabiyelerimizin üzerini önce yumurta akına ardından ceviz kırığına bulayalım. Bütün hamur bitinceye kadar kurabiyelerimizi şekillendirmeye devam edelim. Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri pişirme kâğıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim. Kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 170 derece altüst ayardaki fırında 20 dakika pişmeye bırakalım.

Bu pratik ve lezzetli sütlü kurabiye tarifi ile çay saatlerinizi renklendirmek artık çok kolay. Yumuşacık ve ağızda dağılan bu kurabiyeler, hem büyüklerin hem de çocukların favorisi olacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!