Pratik, lezzetli ve ev yapımı bir yayla çorbası yapmanın sırlarını keşfedin. Malzemeleri hazırlayın ve bu basit tarifi takip ederek mutfakta harikalar yaratın!

Evinizde, Anadolu'nun sıcak ve samimi lezzetlerinden biri olan yayla çorbasını yapmaya hazır olun. İşte malzemeler ve yapım aşamalarıyla ev yapımı yayla çorbası tarifi!

Yayla çorbası, hem pratik hem de lezzetli bir seçenek arayanlar için ideal. Bu rehber ile evde yayla çorbası yapmak artık çok kolay. Hazırlamaya başlayalım!

Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?

Malzemeler

1 çay bardağı pirinç
3 su bardağı su
3 su bardağı sıcak su (tavuk veya kemik suyu)
Tuz

Terbiyesi için:

Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi

1 adet yumurta sarısı
1,5 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un

Sosu için:

2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kuru nane

Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?

Yayla çorbası için ilk olarak pirinçler yıkanarak suda yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Yayla çorbamızın terbiyesi için diğer taraftan yumurta sarısı, yoğurt, un bir kasede iyice çırpılır.
Pişen pirinçlere varsa et ya da kemik suyu yoksa 3 su bardağı sıcak su ilave edilir.
Çorbanın suyundan 1-2 kepçe alınarak yavaş yavaş alınıp terbiyeye ilave edilir.
Hafifçe sulanan bu karışım ılınmış olan çorbaya ilave edilir ve 1-2 taşım kaynatılır.
En son tuzu ilave edilir, bir kaç dakika daha kaynatılarak ocak kapatılır.
Üzerine sos için kuru nane eritilmiş tereyağında kızdırılarak gezdirilir. Yayla çorbamız servise hazır.

Yayla çorbası, sofralarınıza Anadolu'nun sıcak lezzetlerini getirecek, hem pratik hem de doyurucu bir seçenek. Bu tarif ile ev yapımı yayla çorbasının keyfini çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi