Anadolu mutfağının nadide lezzetlerinden biri olan Koca Kadın Gerdanı Baklavası'nın en doğru tarifi ve püf noktaları bu içerikte!

Evinizde Anadolu'nun kayıp lezzetini deneyimleyin. Koca Kadın Gerdanı Baklavası'nın hazırlık aşamaları, malzemeleri ve püf noktaları...

KOCA KADIN TATLISI MALZEMELERİ

1 Su Bardağı Yoğurt
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
2 Adet Yumurta
1 Paket Kabartma Tozu
1 Çay Kaşığı Tuz
½ Su Bardağı Süt
1 Tatlı Kaşığı Sirke
Un (Aldığı Kadar)

Şerbeti İçin:

4 Su Bardağı Şeker
4 Su Bardağı Su
½ Limon Suyu

İçi İçin:

300 gr Ceviz

Üzeri İçin:

3 Yemek Kaşığı Erimiş Tereyağı
½ Su Bardağı Sıvıyağ 

KOCA KADIN BAKLAVASININ HAZIRLANIŞI
İlk olarak hamurun tüm malzemelerini derin ve geniş bir kabın içerisine ekleniyor ve güzelce yoğuruluyor.

Sonrasında hazırlanan hamurdan 30 adet beze çıkartıyoruz.

Un ve nişasta karışımı hazırlıyoruz ve hamur bezelerini çok ince bir şekilde açıyoruz.

İnce bir şekilde açılan yufkaların üzerine ufalanan cevizlerden koyuyoruz ve onun da üstüne bir kat daha ince açılmış hamur koyuyoruz. Onun da üzerine bir kat daha ceviz koyduktan sonra tekrar hamur ile kapatıyoruz.

Bunu da oklavaya sarıyoruz ve güzelce büzdükten sonra tezgahın üzerine bırakıyoruz. Ardından küçük parçalar halinde kesiyoruz.

Fırın tepsisine bu kesilen parçaları diziyoruz ve üzerlerine de eritilmiş sıvıyağ ve tereyağı karışımından sürüyoruz.

Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet

Daha önceden 180 derecede ısıtılan fırında yüzü güzelce kızarana kadar baklavaları kızartıyoruz.

Kızaran baklavaları fırından alıyoruz ve biraz ılımasını bekledikten sonra soğuk şerbetini döküyoruz.

Tarifimiz artık servise hazır. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun…

PÜF NOKTALARI
Hazırladığımız bu lezzetli baklavaların en büyük püf noktası, servis aşamasında yanında kaymak veya sade dondurma ile servis etmektir.

Hamurları açma aşamasında yırtmamaya dikkat etmeliyiz.

Editör: Haber Merkezi