Bayramlar ve özel anlar için evde tatlı bir sürpriz yapmaya ne dersiniz? Kalburabastı tarifi ile tatlı sofralarınıza eşsiz bir tat katın.

Anadolu'nun her köşesinde sevilen kalburabastıyı evde yapmanın tam zamanı. Pratik ve lezzetli bu tarifle, tatlı sofralarınızı şenlendirin.

Özel günlerinizde misafirlerinizi ev yapımı kalburabastı ile şımartın. İşte adım adım kolay kalburabastı tarifi ve yapılışının tüm detayları.

MALZEMELER:

250 gram tereyağı veya margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İç Harcı İçin:

Yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi

Şerbeti İçin:

3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Birkaç damla limon suyu

YAPILIŞI:

İlk olarak, tereyağını veya margarini bir kabın içinde eritin. Ardından sıvı yağ, yoğurt, yumurta ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın.

Unu azar azar ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın.

Hamurun ortasına ceviz içi koyarak üzerini kapatın ve elinizle yuvarlayarak şekil verin. Şekil verdiğiniz hamurları yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.

Bu tatlıyı yedikten sonra başka tatlı yiyemeyeceksiniz: Sütlü İrmik Tatlısı tarifi Bu tatlıyı yedikten sonra başka tatlı yiyemeyeceksiniz: Sütlü İrmik Tatlısı tarifi

Bu arada şerbeti için su, şeker ve limon suyunu kaynamaya bırakın. Şeker eridikten sonra 10-15 dakika kadar kaynatmaya devam edin.

Fırından çıkan sıcak hamurları, sıcak şerbete atın ve şerbete iyice bulanmasını sağlayın.

Şerbete bulanan hamurları servis tabağına alın. Üzerine dilediğiniz şekilde ceviz veya hindistancevizi serperek servis yapın.

Ev yapımı kalburabastı tarifi ile bayramlarınızı ve özel günlerinizi tatlandırın. Basit malzemelerle hazırlayabileceğiniz bu tarif, tatlı sofralarınıza renk katarken, sevdiklerinizle birlikte geçirdiğiniz anları daha da özel kılacak. Mis gibi ev yapımı kalburabastının sırrını keşfedin ve kıyır kıyır lezzetiyle herkesi büyüleyin.

Editör: Haber Merkezi