Tokat yöresel yemekleri kadar da kaplıcaları ile de meşhur ilimiz. Kaplıca suları şifa dağıtırken Tokat’da gidilecek kaplıcalar nelerdir?

Kaplıcaları ve şifalı suları ile de bilinen Tokat, Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi'nde yer alan bir şehirdir. İlin kaplıcaları, termal sularının şifalı özellikleri ile ünlüdür. Tokat'taki en popüler kaplıcalardan bazıları şunlardır:

Sulusaray Kaplıcaları: Sulusaray, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde yer almaktadır. İlin en eski kaplıcasıdır ve termal suları, Roma döneminden beri kullanılmaktadır. Suları, romatizmal hastalıklar, cilt hastalıkları ve kadın hastalıklarına iyi geldiği söylenmektedir.

Reşadiye Kaplıcaları: Reşadiye, Tokat'ın Reşadiye ilçesinde yer almaktadır. Kaplıca suları, 54 derece sıcaklıktadır ve romatizmal hastalıklar, cilt hastalıkları ve sindirim sistemi hastalıklarına iyi geldiği söylenmektedir.

Tokat Valisi Hatipoğlu Erbaa'daki patlamada yaralananları ziyaret etti Tokat Valisi Hatipoğlu Erbaa'daki patlamada yaralananları ziyaret etti

Tokat Termal Kaplıcaları: Tokat merkezde yer alan bu kaplıca, termal suları ile ünlüdür. Suları, 55 derece sıcaklıktadır ve romatizmal hastalıklar, cilt hastalıkları ve kadın hastalıklarına iyi geldiği söylenmektedir.

Tokat'taki kaplıcalar, yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görmektedir. İlde, kaplıca turizmine yönelik çeşitli konaklama ve spa tesisleri bulunmaktadır.

Editör: Kubilay Olcan