Sofralarınıza geleneksel bir lezzet katmak isterseniz, yayla çorbası tam size göre. Bu pratik ve lezzetli tarif ile, kahvaltıdan akşam yemeğine her anınızı zenginleştirebilirsiniz.

Türkiye'nin her yerinde sevilen ve bilinen yayla çorbası, lezzetiyle her damak zevkine hitap ediyor. İşte bu pratik ve besleyici yayla çorbası tarifiyle, her zaman leziz sonuçlar elde edeceksiniz.

Yayla çorbası, pratik ve lezzetli çorbaların başında geliyor. Bu tarif ile misafir sofralarınızın ve günlük yemeklerinizin vazgeçilmezi olacak bir çorba hazırlayabilirsiniz.

MALZEMELER

7 su bardağı su
4 çorba kaşığı pirinç
1 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 su bardağı yoğurt
2 çay kaşığı tuz
Kuru nane

Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi

TARİF

Yoğurt çorbası yapımı için, tencereye suyu ekleyin, kaynadıktan sonra pirinçleri ekleyin.
Bir kapta yumurta, un ve yoğurdu karıştırın.
Pişen pirincin üzerine ekleyin ve karıştırın.
Pişerken bir tutam kuru nane ekleyin.
10 dakikaya yakın pişirdikten sonra yoğurt çorbasının altını kapatın ve tuzunu ekleyin. Yoğurdun kesilmemesi için tuzu pişerken eklememelisiniz.
Yoğurt çorbası servise hazır. İsteğe göre üzerine tereyağ ve nane yakılıp servis edilir.

Yayla çorbası, hem pratik hem de lezzetli yapısıyla herkesin beğenisini kazanan bir çorbadır. Bu tarifle, evinizde pastane lezzetini yakalayabilir, sağlıklı ve lezzetli bir çorba hazırlayabilirsiniz. İster kahvaltıda ister akşam yemeğinde, her öğünde keyifle tüketebileceğiniz bu çorba, sofralarınızın yıldızı olacak. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi