Yedikuğular Kuş Cenneti, Amasya’nın Suluova ilçesinde bulunuyor ve adını, efsanelere konu olan yedi kuğudan alıyor. Yedi Kuğular Kuş Cenneti, Türkiye'nin en önemli kuş alanlarından biri olup, kuş gözlemciliği listesinde 57. sırada yer alıyor.

Bölge, 817 hektarlık geniş bir alana yayılmış olup, 1989 yılında SİT alanı olarak ilan edilmiş. Doğa severler için vazgeçilmez bir destinasyon olan bu cennet, turistlere kuşların sesleri eşliğinde huzur dolu bir ortam sunuyor.

Özellikle göç dönemlerinde birçok kuş türünün uğrak noktası olan Yedikuğular Kuş Cenneti, aynı zamanda nadir bulunan akpelikanların Türkiye’deki iki üreme alanından birine de ev sahipliği yapıyor.

Yedikuğular Kuş Cenneti, Yedikır Barajı üzerinde yer alıyor. 600 hektarlık alana yayılan baraj gölü, Tersakan Çayı’ndan besleniyor ve bölge, aynı zamanda sulama amaçlı kullanılıyor.

Doğaseverlerin en çok tercih ettiği aktivitelerden biri olan kampçılık için de oldukça uygun bir yer olan Yedikuğular, son zamanlarda millet bahçesi statüsüne kavuşmuş ve giriş ücretleri kaldırıldı.

Aynı zamanda DSİ tarafından baraj gölü üzerinde kurulan balık çiftliği sayesinde, olta balıkçılığı meraklıları için de keyifli bir deneyim sunuluyor. Bu bölgede yetiştirilen balıklar, doğal yaşamı desteklemek adına göle bırakılıyor.

Pazaryeri yolunda araç alev topuna döndü Pazaryeri yolunda araç alev topuna döndü

Ulaşımı oldukça kolay olan Yedikuğular Kuş Cenneti, kolay ulaşımı ve sunduğu doğal güzelliklerle Amasya'nın saklı cennetlerinden biri olmayı sürdürüyor.

Editör: Kubilay Olcan