Amasya Üniversitesi'nin bu ikinci etkinliği, Avrupa üniversiteleri ile olan ilişkilerini güçlendirmeyi ve Erasmus+ Değişim Programı çerçevesinde yeni işbirlikleri kurmayı hedefliyor. Etkinlikler, farklı ülkelerden gelen akademisyenlerin bilgi ve tecrübelerini paylaşacakları bir platform sağlayacak.

Etkinliğin en önemli öğelerinden biri, Türk ve Osmanlı mutfak kültürünün özelliklerini sergileyen sunumlar olacak. Bu sunumlar, katılımcıların hem Türkiye'nin zengin mutfak kültürünü deneyimlemelerine olanak sağlayacak hem de dünyanın farklı bölgelerinden gelen akademisyenlerin bu konuda bilgilerini artırmalarına yardımcı olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milli sporcu ile güldüren diyalogu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milli sporcu ile güldüren diyalogu

Ek olarak, etkinlik süresince çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler de düzenlenecek. Bu etkinlikler, Amasya'nın tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtmayı hedefleyerek, yabancı akademisyenlerin Türkiye'nin bu güzel kenti hakkında daha derin bir anlayış kazanmalarını sağlayacak.

Amasya Üniversitesi'nin bu etkinliği, hem kültürel alışverişi teşvik edecek hem de yükseköğretim kurumları arasındaki bağları güçlendirecek bir platform sunuyor. 

2. International Staff Week etkinlikleri, hem Amasya Üniversitesi'nin global eğitim alanında ki vizyonunu gerçekleştirmeye yardımcı olacak, hem de Türkiye'nin zengin tarihini ve kültürünü dünyaya tanıtacak bir platform oluşturacak. Etkinliğin, üniversitenin uluslararası profilini güçlendireceği ve katılımcıların kendi alanlarındaki bilgi ve deneyimlerini genişleteceği düşünülüyor.

Haber Merkezi

Editör: Ulaş Odabaş