Altın almak veya satmak isteyenler heyecanla güncel fiyatları takip ediyor, yükseliş ve düşüşlere göre alım satım işlemlerini gerçekleştiriyorlar. Yatırımcılar altın fiyatlarındaki son durumu merak ederken Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş dikkat çeken bir açıklama yaptı. Memiş, "Son alım fırsatları" diyerek o rakamlara işaret etti. Peki, çeyrek altın ve gram altın fiyatları ne kadar? İşte altın fiyatlarında son durum...

Çeyrek altın ve gram altın fiyatları ile ilgili son dakika açıklamaları yakından takip ediliyor. Altın almak veya satmak isteyenler son durumu merak ediyorlar. Yatırım yapmak isteyenlerin tercih ettiği araçlardan biri olan altın ile ilgili dikkat çeken bir uyarı Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten geldi.

"Borsa İstanbul 8464 puanda. Borsa tarafında beklemeyi sürdürmeye devam ediyor. 80 şirket daha halka arz için sırada bekliyor." diyen İslam Memiş açıklamasında "Borsa tarafında uzun vadeli görünüm pozitif ancak kısa vadede kar satışlarının teknik olarak yaşanması öngörüm olduğu için bu tarafta beklemeyi tercih ettiğimi söyleyebilirim. Dolar endeksi 106'nın aşağısında. Dolar endeksi yükseldiği için dolar değer artışı haftayı tamamladı dünyada. Burada 28 lira seviyesi öngörüm geçerli. 27.78'e kadar yükseldi, biraz geriledi kar satışı ile. Çünkü dolar endeksi geriledi. Yılı da 29.70'ten tamamlamamızı bekliyoruz." cümlelerine yer verdi.

TÜBİTAK'tan yerli maya ayran TÜBİTAK'tan yerli maya ayran

ALTIN HAKKINDA KRİTİK UYARI

Altın hakkında da önemli açıklamalar yapan İslam Memiş "Ons altın 1810 dolara kadar geriledi. Bu baskılanma süreci iki hafta daha devam eder ancak 1860 seviyesi altındaki rakamlar alım fırsatı vermeye devam ediyor. 1800 doları destek olarak bekliyorduk. Ons altında cılız bir toparlanma var. Yükselişleri 1880'i yukarı yönlü kırdığı zaman göreceğiz. 1800-1880 aralığını takip etmeye devam edeceğiz. Ons altında her düşüş bir alım fırsatı olarak durmaya devam ediyor. Altın değerinin aşağısında ve ucuz kalmaya devam ediyor." dedi.

"GRAM ALTIN 1700 ALTINDAKİ RAKAMLAR ALIM FIRSATLARI VERİYOR"

Memiş açıklamasını "Gram altın 1700 altındaki rakamlar çok güzel alım fırsatları veriyor ve yılın son alım fırsatları. Hafta içinde 1700 altından gram altın alanlar oldukça şanslı. Bankadan 1637 liraya aldım diyen arkadaşlar da oldu." sözleriyle tamamladı.

ÇEYREK ALTIN BUGÜN NE KADAR?

Çeyrek altın bugün 2780 liradan alınıyor ve 2841 liradan satılıyor.

GRAM ALTIN BUGÜN NE KADAR?

Gram altın bugün 1645 liradan alınıyor ve 1646 liradan satılıyor.

Editör: Ulaş Odabaş