İzmir köftenin lezzetli sırlarını keşfetmek isteyenler için malzemeler ve tarif süreci merak konusu. İşte, adım adım İzmir köfte yapmanın tüm detayları...

Bereketli ve doyurucu İzmir köfte, sofralarınızı şenlendirecek. Peki, bu lezzetli köfte nasıl yapılır? İşte pratik ve enfes İzmir köfte tarifi!

İzmir köfte, kolaylıkla hazırlayabileceğiniz ve herkesin beğeneceği bir yemektir. İşte, adım adım hazırlanışı ve püf noktaları...

İZMİR KÖFTE TARİFİ

MALZEMELER

500 gram kıyma
1 adet soğan
1 su bardağı ekmek içi
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı domates salçası
Patates
Biber

İZMİR KÖFTE NASIL YAPILIR?

Soğanı rendeleyin.
Ekmek içini ılık suda ıslatın ve suyunu sıkın.
Bir yoğurma kabına kıyma, soğan, ekmek içi, yumurta, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyin.
Malzemeleri iyice yoğurarak harmanlayın.
Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
Köfteleri ve patatesleri kızgın yağda kızartın.
Sosu için bir tavada salçayı kavurun.
Üzerine sıcak su ekleyin ve kaynatın.
Sosu tuzlayın ve bir taşım kaynatın.
Kızarttığınız köfteleri borcama alın ve bir biber, bir patates, bir köfte olacak şekilde dizin
Üzerine hazırladığınız sosu dökerek fırında 180 derecede 15-20 dakika pişirin.

Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif Mini Bazlama: Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek tarif

İzmir köfte, lezzeti ve pratikliği ile Türk mutfağının sevilen yemekleri arasında yer alır. Bu rehberde verdiğimiz tarif ile İzmir köfteyi kolayca hazırlayabilir ve sevdiklerinizle beraber bu eşsiz lezzetin tadını çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi