Yoğurt çorbası, sadece lezzetiyle değil, sağlık açısından da oldukça faydalı bir seçenek. Pirinç ile birleşen yoğurt, sizlere doyurucu ve hafif bir çorba sunuyor. İşte kolay yoğurt çorbası tarifi.

Ev yapımı yoğurt çorbası, akşam yemeklerinizin vazgeçilmez bir parçası olmaya aday. Pratik, lezzetli ve sağlıklı bu çorbanın nasıl yapıldığını öğrenmeye hazır mısınız?

Geleneksel lezzetlerimizden biri olan yoğurt çorbası, hem kolay yapılışı hem de doyurucu özelliğiyle dikkat çekiyor. Lezzetli bir yoğurt çorbası için gereken malzemeler ve yapılış aşamalarını sizin için derledik.

Yoğurt Çorbası Tarifi

Malzemeleri

2 litre su
1 tane yumurta
6 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı un (tepeleme olacak)
1,5 su bardağı yoğurt
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane

Sosu için:

2 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı kuru nane
2 çay kaşığı pul biber

Anne eli değmiş gibi: Herkesin hayran kalacağı Yumuşacık Kurabiye tarifi Anne eli değmiş gibi: Herkesin hayran kalacağı Yumuşacık Kurabiye tarifi

Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?

Yoğurt çorbası yapımı için öncelikle çorba tenceremizi ocağa alalım. Orta boy çorba tenceremizin içerisine suyu koyalım. Ardından pirinçleri ekleyelim. Pirinçler yumuşayana dek pişirme işlemi yapalım.
Çırpma kabı alalım ve terbiye yapımına geçelim.
1 adet yumurtayı kıralım. Ardından 1 yemek kaşığı un ve 1,5 su bardağı yoğurdu dökelim.
Tüm malzemeleri güzelce çırpalım. Pürüz kalmaması için dikkat etmeniz gerekir.
Ocakta pişen sudan bir kepçe alarak terbiyemizin içerisine dökelim. Dökerken karıştıralım.
Bu işlemi birkaç kere tekrar almamamız gerekiyor ki çorbamızın terbiyesi kesmesin. Eğer terbiye keserse çorbamız istediğimiz gibi olmayacaktır.
Pirinçler pişmeye devam ederken su ile ılımasını sağladığımız terbiyemizi tencerenin içerisine yavaş yavaş dökelim. Dökerken karıştırma yapalım.
Terbiyeyi dökmemizin ardından çorbamızı güzelce karıştıralım. Kaynayana kadar karıştırma işlemi yapmak çorbanın kesmesinin önüne geçecektir.
Tuz ilavesi yapalım ve tekrar karıştıralım.
Dilerseniz bu şekilde pişme işlemi devam ederken kuru nane, tuz ve pul biberi ilave ederek pişirebilirsiniz.
Bir sos tenceresi alalım.
İçerisine 2 yemek kaşığı kadar tereyağını ilave edelim.
Tereyağı eridiğinde 2 çay kaşığı pul biber, 2 çay kaşığı kuru naneyi ilave edelim.
Nane yandığında ocağın altını söndürelim. Sosumuzu çorba tenceremize dökelim. Güzelce karıştıralım.
Yoğurt çorbanız hazır. Dilerseniz kıtır ekmeklerle servis edebilirsiniz.

Yoğurt çorbası, hem lezzetli hem de sağlıklı bir seçenek olarak sofralarınızda yerini alıyor. Bu rehberde anlattığımız basit adımlar ve püf noktaları sayesinde, siz de evinizde kolayca yoğurt çorbası yapabilirsiniz. Pirinç ve yoğurtla hazırlanan bu çorba, akşam yemeklerinizin yıldızı olacak. Deneyin ve bu lezzetli çorbanın tadını çıkarın. Afiyet olsun!