Tepsi Kebabı, davet sofralarınızın yıldızı olmaya aday bir tariftir. Bu lezzetli ve pratik yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan tüm malzemeler ve adımlar bu yazıda. Hem lezzetli hem de gösterişli bir yemek arayanlar için ideal bir seçenek.

Misafirlerinizi etkilemek ve onlara unutulmaz bir yemek deneyimi sunmak istiyorsanız, Tepsi Kebabı tam size göre. Bu tarif, kolay hazırlanışı ve muhteşem lezzetiyle akşam yemeklerinizin vazgeçilmezi olacak. Aşağıda, malzemeleri ve yapım aşamalarını bulabilirsiniz.

Şerbetli tatlıların en lezzetlisi: Lokum kıvamında Kesme İrmik Tatlısı Şerbetli tatlıların en lezzetlisi: Lokum kıvamında Kesme İrmik Tatlısı

Aile yemekleriniz için hem lezzetli hem de kolay bir tarif arıyorsanız, Tepsi Kebabı mükemmel bir tercih. Bu tarif, herkesin beğeneceği ve sofranızda övgü toplayacak bir yemek sunmanızı sağlayacak. Malzemeleri hazırlayın ve bu nefis kebabı yapmaya başlayın!

Tepsi Kebabı Tarifi

Gerekli Malzemeler

Kebap İçin:

Yarım kilo kıyma
2 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
1 adet kapya biber
3 adet domates
Yarım demet maydanoz
Baharatlar: 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı isot

Üzeri İçin:

Domates
Biber
4 adet patates

Salçalı Sos İçin:

1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su

Hazırlanışı

Kıymayı derin bir kapta, ince doğranmış soğan, biber, maydanoz, kabuğu soyulmuş ve doğranmış domatesler ile baharatları ekleyerek iyice yoğurun.

Harcı tepsiye bir santim kalınlığında olacak şekilde yayın.

Dilimlenmiş patates, domates ve biberleri kebap harcının üzerine yerleştirin.

Salçayı suyla karıştırıp, tepsi kebabının üzerine gezdirin.

180 derece önceden ısıtılmış fırında, patatesler yumuşayıp üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.

Editör: Haber Merkezi