Eğer çikolatalı tatlılara karşı bir zaafınız varsa, bu brownie kurabiye tarifi tam size göre! Adım adım hazırlanışıyla ve muhteşem sonuçlarıyla, bu reçeteyi kesinlikle denemelisiniz. Çikolatalı, yumuşacık ve enfes!

Unlu Sirkeli Börek nasıl yapılır? Çıtır çıtır Börek tarifi Unlu Sirkeli Börek nasıl yapılır? Çıtır çıtır Börek tarifi

Çikolata ve kurabiye tutkunlarını bir araya getiren bu tarif, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Brownie kurabiye, yoğun çikolata tadıyla her ısırıkta sizi memnun edecek. İşte size evde deneyebileceğiniz lezzetli bir reçete!

Evde çikolatalı brownie kurabiye yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. İster çayınızın yanına, ister kahve aralarında, bu lezzetli kurabiyeler her daim size eşlik edecek. Adım adım tarifimizi takip ederek, bu lezzeti evinizde kolayca yapabilirsiniz.

MALZEMELER

230 g kıyılmış bitter çikolata
125 g tereyağı
135 g un
20 g kakao
5 g kabartma tozu
1 tutam tuz
2 adet büyük yumurta
100 g toz şeker
100 g esmer şeker

TARİF

Tereyağı ve çikolatayı ısıya dayanıklı bir kaba koyun. Mikrodalga fırında 30 saniyelik artışlarla çikolata eriyene kadar karıştırın. Bu işlemi benmari usulü de yapabilirsiniz.
Başka bir kapta un, kakao, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
Yumurta, toz şeker ve esmer şekeri çırpma teli veya el mikseri ile 5 dakika boyunca yüksek hızda çırpın.
Çikolata karışımını ekleyin ve düşük hızda karıştırın. Üzerine un karışımını da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Kasenin yanlarını ve tabanını kazımak için bir spatula kullanın.
Karışım yumuşak olacak, bu yüzden biraz sertleşmesi için buzdolabına 1-2 saat dinlendirin.
Fırını 180 C’ye ısıtın.
Bir dondurma kaşığı kullanarak, yuvarlak hamur topları yapın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Yayılmasını sağlamak için her kurabiye arasında 3-5 cm aralık bırakın.
12-13 dakika çatlak ama yumuşak kıvamda olana kadar pişirin. Pişen kurabiyeleri fırın tepsisi üzerinde soğutun (yumuşak olacaktır, bu yüzden en az 20 dakika verin), ardından tamamen soğuması için bir tel rafa aktarın.
Kurabiyeler oda sıcaklığında hava geçirmez bir kapta 3 gün, buzdolabında 5 gün saklanabilir veya 2 aya kadar dondurulabilirsiniz.

Bu brownie kurabiye tarifiyle, çay saatlerinizi daha keyifli ve lezzetli hale getirmek mümkün. Çikolatanın yoğun lezzeti ile birleşen bu tarif, her yaş grubundan tatlı severin beğenisini kazanacak. Kurabiye yapımının bu pratik ve lezzetli yöntemi ile, evinizde çikolatalı tatlıların en güzellerini yaratmaya hazır olun!