Ev yapımı bir lezzet serüvenine hazır mısınız? Havuç ve yoğurtun eşsiz uyumu ile hazırlanan havuç tarator, sofralarınıza hem sağlık hem de tat katacak.

Misafirlerinize sunabileceğiniz hafif ve lezzetli bir alternatif arıyorsanız, havuç tarator tam size göre. Hem pratik hem de doyurucu bu tarif, herkesi memnun edecek.

Geleneksel lezzetlerle modern dokunuşları bir araya getiren havuç tarator, mutfakta yeni tatlar keşfetmek isteyenlerin yeni favorisi olmaya aday. Bu basit tarifle, lezzet yolculuğuna çıkın.

Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi

Havuç Tarator Malzemeleri

2-3 tane büyük boy havuç
5 yemek kaşığı yoğurt
3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 diş rendelenmiş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
6 adet ceviz içi
1 çay kaşığı tuz

Havuç Tarator Nasıl Yapılır?

Havuç tarator yapımı için 2-3 adet büyük boy havucu soyalım. Daha sonra havuçlarımızı rendeleyelim.
Tavaya aldığımız havuçların üzerine çok az zeytinyağı dökelim ve orta ateşte 2-3 dakika boyunca kavuralım. Burada havuçlar renk değiştirmeye ve yumuşamaya başlayacak bu aşamaya gelen havuçlarımız artık kavrulmuş demektir. Ocağın altını kapatalım ve bir kenara soğumaya alalım.
Bir kap alalım ve içerisine 5 yemek kaşığı yoğurt, 3-4 yemek kaşığı süzme yoğurdu ekleyelim.
Güzelce karıştırdığımız yoğurt karışımının içerisine soğuyan havuçlarımızı ilave edelim.
Ardından 6 adet ceviz içi, 1 çay kaşığı tuz, 1 diş rendelenmiş sarımsak ve zeytinyağını ilave edelim.
Havuç taratorumuzu güzelce karıştıralım.
Karışımımızı servis tabağına alarak servise hazır hale getirelim.
Burada dilerseniz havuç taratorunuzun üzerine zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
Havuç taratorunuz hazır.

Sağlık ve lezzeti bir arada sunan havuç tarator, her sofranın yıldızı olmaya hazır. Bu eşsiz tarif ile hem pratik hem de lezzetli bir meze hazırlayabilir, misafirlerinizi Akdeniz mutfağının vazgeçilmez lezzetleriyle tanıştırabilirsiniz. Havuç ve yoğurtun muhteşem uyumunu keşfedin, mutfakta yaratıcılığınızı konuşturun. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi