Mutfakta yeni bir lezzet denemeye ne dersiniz? Hem sağlıklı hem de doyurucu olan lebeniye çorbası, aileniz ve misafirleriniz için harika bir seçenek olacak. İşte adım adım kolay lebeniye çorbası tarifi!

Yemek yapmayı seviyor ancak farklı tarifler arayışı içindeyseniz, nohut ve köfteli bu muhteşem çorba tam size göre. Lebeniye çorbası ile sofralarınıza geleneksel bir tat katın.

Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi Hızlı ve pratik: Airfryer ile az yağlı Anne Köftesi tarifi

Lezzetli ve sıcacık bir çorba ile soğuk günlerde iç ısıtıcı bir deneyim yaşamaya hazır olun. Nohut ve köfte ile zenginleştirilmiş, adeta ağızda dağılan bu lezzeti, lebeniye çorbasını evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz.

Lebeniye Çorbası Tarifi

Malzemeler

2 yemek kaşığı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1,5 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
yarım limon suyu
6 su bardağı su
tuz
köftesi için;
200 gr kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
tuz
karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane

Lebeniye Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle köftesini hazırlamak için kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi karıştırarak yoğurun. Hazır olan köfte harcından nohut büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın.
Bir tencereye yıkanmış pirinci bir su bardağı su ile haşlayın. Pirinçler yumuşadıktan sonra içerisine bir su bardağı nohut ve altı su bardağı suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
Ayrı bir kapta yoğurt, un ve limon suyunu tel çırpıcıyla karıştırın. Kaynayan tencereden birkaç kepçe kaynar su alarak meyaneye ekleyin ve karıştırın.
Meyaneyi tencereye boşaltın ve hızlıca karıştırmaya devam edin.
Köfteleri tereyağı ile birlikte tavada kızartın. Son olarak nane ekleyip karıştırın ve çorbanın içerisine ilave edin.
Bu şekilde beş dakika kadar kaynatıp servis edin.

Lebeniye çorbası tarifi ile mutfakta geçirdiğiniz vakit, lezzetli ve sağlıklı bir yemeği sofranıza taşımanızı sağlayacak. Bu tarif, geleneksel tatları modern mutfaklarınıza taşırken, aynı zamanda besleyici ve doyurucu bir alternatif sunuyor. Deneyin ve bu klasik lezzetin aileniz ve sevdiklerinizle olan anlarınıza nasıl katkıda bulunduğunu görün!

Editör: Haber Merkezi