Mücver, kabakla yaratılabilecek en nefis atıştırmalıklardan biri. Siz de evinizde kolayca yapabileceğiniz bu lezzeti keşfetmek üzeresiniz!

Kabak mücveri, mutfakta yaratıcılığınızı konuşturabileceğiniz enfes bir tarif. Hem sağlıklı hem de çok lezzetli bu yemeği yapmaya ne dersiniz?

Bahar ve yaz aylarının vazgeçilmezi kabak mücveri, sofralarınıza renk katmaya geliyor. Bu kolay ve lezzetli tarif ile mücver yapmanın keyfini çıkarın!

MÜCVER TARİFİ

MALZEMELER

3 adet kabak
2 adet yumurta (çırpılmış)
1 adet havuç
1 çay bardağı un
6 dal taze soğan
1/2 demet dereotu
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Kızartmak için:

1/2 su bardağı sıvı yağ

TARİF

Bol suda yıkadığınız kabakları rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Mücveri sulandırmaması için; rendelenmiş kabakların suyunu sıkarak çıkartın.
Geniş bir kapta rendelenen kabakları, havucu, yumurtayı, taze soğanı, dereotunu, tuzu, karabiberi birleştirin.
Unu da ilave edip tüm malzemeler birbiriyle harmanlayın.
Tüm malzemeler macun kıvamını alana kadar spatula yardımıyla karıştırın.
Her bir mücver 1 tepeleme yemek kaşığı olacak şekilde ayarlayıp tavaya dökün.
Kızgın yağda altın sarısı rengini alana kadar kızartın. Mücverlerin fazla yağını havlu kağıda süzdürdükten sonra servis tabağına alın ve çırpılmış yoğurt ile servis edin.

Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi

Kabak mücveri, hem lezzetiyle hem de sağlık açısından mükemmel bir seçenek. Bu tarif ile evde kolayca hazırlayabileceğiniz mücver, sofralarınızın yıldızı olacak. İster ana yemek olarak ister atıştırmalık olarak servis edin, kabak mücveri her daim beğeni toplayacak. Deneyin ve lezzetin keyfini çıkarın!

Editör: Haber Merkezi