Evde fırında somon yapmak, balık sevmeyenlerin bile favorisi olacak. Bu kolay ve sağlıklı tarif ile, dışarıdaki lezzeti evinize taşıyabilirsiniz. İşte, fırında somon yapmanın detayları...

Fırında somon, sağlık ve lezzeti bir araya getiren harika bir seçenek. Bu enfes tarif, Omega 3 açısından zengin bir yemek sunuyor. İşte, ev yapımı fırında somon için gereken malzemeler ve adımlar...

Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi

Somon balığını fırında pişirmek, onun lezzetini tam anlamıyla ortaya çıkarıyor. Patatesle birleşince daha da lezzetli hale gelen bu tarif, her yemeğin yıldızı olmaya aday. İşte, fırında somon tarifi ve hazırlık süreci...

MALZEMELER

2 adet takoz somon
1 avuç maydanoz
1 avuç dereotu
Birkaç dal taze kekik
2 diş sarımsak
2 tutam ekmek kırıntısı
Çeyrek limonun suyu
1 tatlı kaşığı hardal
1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
1 adet chili biberi
Tuz-taze çekilmiş karabiber
1 adet patates
1 büyük kırmızı soğan
Limon suyu

TARİF

Somon takozlarını tuz ve karabiberle baharatlandırın.
Maydonoz, dereotu ,taze kekik ve chili biberini ince kıyın.
Sarımsakları ezin.
Hepsini limon suyu, hardal, tereyağı ve ekmek kırıntısıyla birlikte karıştırın.
Somonların her iki yüzünü bu karışımla kaplayın.
Patatesi halka şeklinde çok ince doğrayın. Fırın kabının tabanına dizin. Üzerine limon suyu, tuz, karabiber ve az su ilave edin. Somonları patateslerin üzerine koyun. Soğan halkalarını serpiştirin.
Arada balığı çevirerek 35-40 dakika fırında pişirin.

Fırında somon tarifi, sağlıklı ve lezzetli bir alternatif sunarak, yemek saatlerinizi zenginleştirecek. Bu tarifle, somonun yumuşacık dokusunu ve enfes tadını evinizde rahatça deneyimleyebilirsiniz. Pratik ve sağlıklı bu tarif, Omega 3 açısından zengin bir seçenek oluşturuyor. Şimdi mutfakta bu lezzetli yolculuğa çıkın ve somonun eşsiz lezzetinin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi